Kun je van een verhuurder eisen dat een huurcamper in de winter is uitgerust met winterbanden?

Als je in de winter in het buitenland een camper huurt, wil je natuurlijk veilig op pad. Kun je daarom van de verhuurder eisen dat hij winterbanden onder de huurcamper monteert? Eerste hulp bij campervragen geeft antwoord.

Elk land heeft zijn eigen regels voor het rijden in winterse omstandigheden. Stel je daarom voor vertrek op de hoogte van de regelgeving van het land waar je een camper wilt huren. Want ook als je met een huurcamper deelneemt aan het verkeer in het buitenland, ben je zelf verantwoordelijk voor het naleven van de regels die in dat land gelden. Denk naast winterbanden bijvoorbeeld ook aan het (verplichte) gebruik van sneeuwkettingen.

Met de huurcamper rijden onder winterse omstandigheden in Duitsland

Wil je ’s winters een camper huren in Duitsland? Weet dan dat je huurcamper winterse omstandigheden moet aankunnen. In de praktijk betekent dit dat de camper sowieso winterbanden moet hebben en dat het reservoir van de ruitensproeier voldoende gevuld is met vorstbestendige ruitenwisservloeistof.

Leg afspraken schriftelijk vast met camperverhuurder

De camperverhuurder moet hiervoor zorgen. Het is verstandig om dit schriftelijk te laten vastleggen. Als de verhuurder niet bereid is om hieraan mee te werken, dan is het advies een verhuurder te zoeken die dat wel wil.

Geen winterse omstandigheden in Duitsland?

Als er in de winter geen sprake is van winterse omstandigheden in Duitsland, gelden deze verplichte maatregelen niet. Wel is het raadzaam om hierop hoe dan ook voorbereid te zijn. Ook verstandig: het doornemen van de handige tips voor camperen in de winter. 

Heb jij ook een campervraag waar je niet uitkomt? Stel ‘m aan de NKC via mail.