Rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstand verzekering van NKC: onbezorgd camperplezier

Law and Justice concept.
  • Juridische camperkennis
  • Uitgebreide basisdekking
  • Hulp bij geschillen
Juridisch advies en een goede dekking

Heb je een juridisch geschil?

Ook dan zit je bij de NKC goed. Met deskundig juridisch advies en een goede dekking.

Met de NKC Rechtsbijstandverzekering heb je direct toegang tot de Juridische Helpdesk van Arag. Deze beschikt over specifieke juridische camperkennis. De rechtsbijstandverzekering hanteert geen wachttijd. Heb je na het aangaan van de verzekering een geschil? Dan kun je direct rekenen op juridisch advies. Interesse? Bereken nu in één minuut je premie!

verhuur
Heb je een conflict?

Altijd verzekerd van rechtsbijstand

Als je van plan bent een camper te kopen of er één hebt en je gaat ermee op reis, dan kunnen er juridische conflicten ontstaan. Bijvoorbeeld bij de aankoop, een reparatie of in het verkeer. In zo’n geval is het prettig dat je kunt rekenen op deskundige juridische hulp door de juristen van de NKC.

Juridisch conflict

Heb je een juridisch conflict op campergebied? Dan kun je met de NKC rechtsbijstandverzekering terecht bij de Juridische Helpdesk van Arag. Het schadeverhaal wordt dan volledig overgenomen en uitgevoerd door juridische experts.

Verkeerssituaties

Met de module verkeer zijn zowel jij als je gezin verzekerd van juridische bijstand in alle verkeerssituaties. Niet alleen met de camper maar ook in verkeerssituatie met auto, fiets, brommer, te voet of op ski's.

Geschil bij aankoop

Heb je een contractueel geschil over verkoop of aankoop van je camper of auto? Dan kun je, wanneer de aankoop met BOVAG of dealergarantie is gekocht, rekenen op rechtsbijstand.

east
Bereken je premie
Jouw rechtsbijstandverzekering zelf samenstellen

Keuze uit 4 aanvullende modules

De NKC Rechtsbijstandverzekering is opgebouwd uit verschillende modules. Zo kun je zelf de verzekering samenstellen die bij jou past! De module verkeer is de basisdekking. Onderstaande vier modules kun je optioneel afsluiten.

add

Consument & Wonen, Sociale verzekeringen en Pensioen

Bij (dreigende) geschillen met online aankopen, energieleveranciers, erfenissen, burenruzies of WW-uitkeringen bieden wij telefonisch juridisch advies bij conflicten. Dekking in: Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk, onroerend goed alleen in Nederland.

add

Arbeidsconflict

Met deze module kunt u juridische hulp krijgen wanneer er conflicten rondom uw inkomen ontstaan, bijvoorbeeld bij een gedwongen ontslag. Juist wanneer een conflict uw inkomen raakt, is juridische bijstand van groot belang. Dekking in: Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk

add

Fiscaal & Vermogen

Met deze module krijgt u juridische hulp bij geschillen met de Belastingdienst of een geschil in verband met de verkoop van aandelen. Ook heeft u dekking bij een geschil rondom de aanschaf van een tweede huis. Dekking in: Nederland

add

Echtscheidings-mediation

Deze module geeft recht op bijstand van een bemiddelaar (mediator). De bemiddelaar helpt u bij een scheiding (huwelijk of een geregistreerd partnerschap). Er wordt bijstand verleend aan beide partners. De vergoeding is maximaal € 5.000 voor beide partners samen. Dekking in: Nederland

Servicedesk Persoonlijk advies

Advies

Natuurlijk kun je zelfstandig en zonder persoonlijk advies een camperverzekering afsluiten. Doe een premiecheck en bevestig daarna je keuze. Zo heb je alles zelf in de hand. Wil je wél graag eerst persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.

east
Contact

Mijn Verzekeringen

Via Mijn Verzekeringen kun je online – altijd en overal - je polis-, schade-, factuur- en persoonlijke gegevens inzien. Daarnaast kun je zeer gemakkelijk online gegevens wijzigen of een schade melden.

login
Mijn verzekeringen

Gebruikte camper aankopen

Wanneer je een gebruikte camper koopt, doe dan zelf goed onderzoek naar de staat van de camper. Maak een proefrit. De verkoper is verplicht jou als potentiële koper alle mogelijkheid te geven om de camper te kunnen onderzoeken. Om je daarbij te helpen, hebben wij een een handige checklist gemaakt.

check
Checklist

Veelgestelde vragen

Kan ik direct na afsluiten van de verzekering een beroep doen op de NKC Rechtsbijstandverzekering?

Ja. Er is natuurlijk geen dekking als je bij het afsluiten van de verzekering of bijsluiten van een module, al kan voorzien dat er iets kan gebeuren dat tot een juridisch geschil kan leiden. Desgewenst kan je worden gevraagd aan te tonen dat je de gebeurtenis niet kon voorzien bij het aangaan van de verzekering dan wel het bijsluiten van een extra dekking. Voor specifiek de module Echtscheidingsmediation geldt dat je geen beroep op de verzekering kan doen als deze module minder dan 3 jaar is meeverzekerd op je verzekering.

Hoe snel weet ik of mijn schade is te verhalen?

De ARAG-medewerker of de advocaat van de NKC Rechtsbijstandverzekering overlegt met je over het plan van aanpak van de zaak. Dit plan van aanpak bevat een analyse van de zaak en zo mogelijk een scenario met de te nemen stappen. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Zijn de kosten die ik maak altijd verzekerd?

Maak nooit zonder overleg met de rechtsbijstandverzekeraar kosten. Overleg dit altijd eerst met de rechtsbijstandverzekeraar!