Kosten en baten van een camperplaats

Met welke kosten moet je rekening houden wanneer je een camperplaats begint? En wat komt er binnen aan inkomsten?

Gratis advies

Kosten en baten van een camperplaats

Natuurlijk, het aanleggen van een camperplaats kost geld. Maar met de hulp van de NKC, kun je de kosten zo laag mogelijk houden. Hoe? Doordat de camperplaatsspecialist precies weet wat er allemaal komt kijken bij de aanleg van een aantrekkelijke camperplaats. Aan de hand van zijn of haar deskundige en systematische advies kun je direct op je doel afgaan en hoef je geen tijd, geld en energie te verspillen aan het bewandelen van zijpaden. 

De camperplaatsspecialist adviseert graag bij keuzes voor de inrichting die van invloed zijn op de kosten: grote of kleine plekken, infrastructuur, ondergrond, voorzieningen, noem maar op. 

Naast de investeringen die je doet bij de aanleg van de camperplaats, heb je ook kosten aan onderhoud en exploitatie. Maar de inkomsten uit de overnachtingen en eventueel het gebruik van de voorzieningen wegen daar ruimschoots tegenop. Daarnaast is er vaak ook sprake van indirecte inkomsten omdat camperaars bezienswaardigheden, winkels en horeca bezoeken.  

 

Rekentool

De camperplaatsspecialist helpt graag bij het opstellen van een kosten- en batenanalyse. We hebben een rekentool ontwikkeld die je kan helpen met het maken van een begroting. 

Let op: deze kun je alleen bewerken wanneer je de tool downloadt op een laptop of desktop. 

Gratis advies

Wil jij een camperplaats beginnen en kan je wel wat advies gebruiken? Wij helpen je gratis en vrijblijvend op weg.

De voorzieningen van een camperplaats

Hoe trek je bezoekers met je camperplaats?

Camperplaatsen een toeristische meerwaarde!

Download de brochure Camperplaatsen een toeristische meerwaarde! Hierin staat meer informatie en handige tips bij het starten van een camperplaats.