NKC Academy

Leren, informeren en ontdekken

 • Rijvaardigheidstrainingen
 • Gevarieerd aanbod
 • Leerzaam en leuk
 • Rijvaardigheidstrainingen
 • Gevarieerd aanbod
 • Leerzaam en leuk

NKC Academy

Met de NKC Academy helpen we camperaars op een leuke manier veilig en vol zelfvertrouwen de weg op, als het nodig is ook met een C1-rijbewijs. Onder Academy vallen alle evenementen met als thema ‘leren & informeren’. Denk aan rijvaardigheidstrainingen, introductiebijeenkomsten, fabrieksbezoeken, slipcursussen, weegdagen en informatieve technische evenementen.

Rijvaardigheid verbeteren

Het hele jaar door organiseert de NKC Academy door het hele land diverse workshops en trainingen waarmee je je kennis en rijvaardigheid verbetert. Daarbij word je op een veilige en aangename wijze begeleid door deskundige rijvaardigheidstrainers.

Training rijvaardigheid

Met nóg meer zelfvertrouwen de weg op na deze training (indvidueel of in groepsverband).

Lees meer

C1-rijbewijs

Gratis online leeromgeving voor theorie en aantrekkelijke korting op examens.

Lees meer

Weet wat je weegt

Veiliger op pad met meer kennis over het totale gewicht van jouw camper.

Lees meer

Introductiebijeenkomsten

Heb je nog niet zoveel ervaring met het camperen en ben je op zoek naar tips en ideeën? Speciaal voor jou organiseren we introductiebijeenkomsten.

Kosten terugverdienen

De kosten voor de NKC Rijvaardigheidstraining kun je terugverdienen. Want volg je deze training met succes en ben je de bij ons geregistreerde regelmatige bestuurder, dan krijg je 10% extra premiekorting* op de basisdekking van de NKC Camperverzekering. Lees de voorwaarden

Tip mij!

Is een training of evenement volgeboekt? Geef je dan op voor de interesselijst. Dat kan via de knop 'Volgeboekt Tip mij' op de pagina van betreffende training of evenement. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het aanbod of het boeken van een evenement? Kijk in het veelgestelde vragen overzicht voor het antwoord.

Evenementen
 • Waar vind ik de evenementen en rijvaardigheidstrainingen op deze website?

  Hier vind je al onze evenementen en rijvaardigheidstrainingen. Gebruik bij het zoeken de filtermogelijkheden.

 • Het evenement van mijn keuze is volgeboekt. Wat nu?

  Wanneer een evenement is volgeboekt, kun je je aanmelden voor de interesselijst via de knop 'Volgeboekt Tip mij'.

  De interesselijst verplicht je tot niets. Komt er een plek vrij, dan worden alle geïnteresseerden op de lijst per e-mail op de hoogte gesteld. De beschikbare plaats wordt weer online aangeboden en eenieder is vrij deze te boeken via onze website. Houd dus je e-mail goed in de gaten en wees er snel bij.

  Aanmelden is heel eenvoudig:
  - ga op nkc.nl naar het evenement van je keuze
  - klik op de pagina van het evenement op de knop 'Volgeboekt Tip mij'
  - vul je naam, e-mailadres, naam van het evenement en het evenementnummer in

  Na het invullen van deze gegevens ontvang je geen ontvangstbevestiging per e-mail, maar zie je alleen een bevestiging op het scherm.

 • Ik heb onlangs geboekt, maar ik heb geen bevestiging ontvangen. Is mijn boeking goed gegaan?

  Heb je de boeking volledig kunnen afronden, dan ontvang je binnen 10 minuten een bevestiging. Deze bevestiging is dan verstuurd naar het e-mailadres zoals je hebt aangegeven in de boeking.

  Mocht je de e-mail niet in je inbox terugvinden, check dan de spambox / ongewenste e-mail box, wellicht is de bevestiging daarin terechtgekomen.

  Heb je geen bevestiging ontvangen, neem dan direct contact met ons op via [email protected] of bel met 033 467 7087.

 • Waar vind ik informatie over mijn boekingen?

  Direct na boeking ontvang je een bevestiging per e-mail met daarin alle boekingsgegevens. Wanneer je lid bent, kun je deze boekingsgegevens ook via Mijn NKC inzien. Onder ‘Mijn Evenementen’ staan al je inschrijvingen (boekingen).

 • Wanneer kan ik boeken voor 2024?

  Naar verwachting staan de eerste regio-evenementen voor 2024 vanaf oktober online. Ze zijn dan nog niet te boeken, omdat nog niet alle informatie bekend is. Maar inspiratie opdoen kan dan al wel!

  Het belooft weer een mooi en afwisselend programma te worden! 

  Bij elk evenement staat vermeld vanaf welke datum je ook daadwerkelijk kunt boeken. 

 • Waar vind ik de Algemene voorwaarden voor de evenementen?

  De Algemene voorwaarden voor de evenementen vind je hier

 • Ik heb een boeking gemaakt voor een evenement. Hoe weet ik of het ook echt doorgaat?

  Zo'n zeven weken van tevoren wordt gekeken of het evenement ook echt door kan gaan. Is dat het geval, dan wordt de automatische incasso van de deelnemerskosten in gang gezet. De deelnemer ontvangt daar een aankondiging/factuur voor. 

  Bij te weinig deelnemers op dat moment, wordt eerst gekeken of het evenement met minder deelnemers toch kostendekkend uitgevoerd kan worden en worden incasso's in gang gezet. 

  Mocht dit niet zo zijn óf moeten afspraken met camping, horeca etc. al worden bevestigd en zijn er nog te weinig boekingen, dan zal de NKC moeten besluiten het evenement te annuleren. We kunnen dan niet langer wachten op eventueel extra boekingen. 

  Boekers ontvangen in dat geval een mail ter bevestiging en hun boeking wordt kosteloos geannuleerd. 

 • Hoe kan ik mijn boeking annuleren?

  Bij annulering van een boeking worden altijd annuleringskosten in rekening gebracht conform de Algemene Voorwaarden. Vul ons contactformulier in met daarin de naam van het evenement, het nummer plus de reden van annulering.

  Nadat je boeking is geannuleerd, ontvang je een annuleringsbevestiging plus -nota. Deze documenten kun je gebruiken om de annuleringskosten bij je verzekeraar te claimen, mits de reden onder de voorwaarden valt.

  Klik hier voor de Algemene Voorwaarden.

 • Kan ik bij boeking een dieetwens doorgeven?

  Op het boekingsformulier kun je de voorkeur voor vegetarische maaltijden aangeven. Aan deze wens kan worden voldaan.

  Heb je een allergie of volg je een speciaal dieet, dan dien je zelf zorg te dragen voor de maaltijden. Voor NKC en haar toeleveranciers is het onmogelijk om aan alle verschillende wensen te kunnen voldoen. Er geldt geen restitutie op niet genoten maaltijden.

 • Ik wil een boeking maken voor een evenement, maar ga zelf niet mee. Kan dat?

  Omdat het NKC-lidmaatschap op jouw naam staat, sta jij altijd als ‘hoofdboeker’ in de boeking. Maak de boeking af en vul de gegevens in van de personen die het evenement gaan bezoeken. Vermeld in het notitieveld dat jijzelf niet aanwezig zult zijn. De deelnemerskosten worden hierop aangepast.