Podcast Hannah's Hymer

Camperen met kinderen

Podcast Hannah's Hymer

Jannes (45) en Hannah (39) hebben samen vier kinderen van 17, 11, 8 en 2,5 jaar oud.
In een drang naar avontuur, natuur en plezier, begonnen zij in 2018 aan hun eigen Family Vanlife avontuur met een Mercedes Hymer Mobile uit 1983. Na een paar jaar ervaring kochten zij onlangs een nieuwe Hymer uit 2000. Het doel? Avonturen beleven die voor iedereen onvergetelijk zijn!

In samenwerking met NKC maken zij een podcast als ervaringsdeskundigen. Als ze er niet uitkomen, vragen ze de experts van NKC Advies om hulp.

Waar loop je tegenaan als je met kinderen gaat camperen? Hoe richt je de camper kindvriendelijk in? Hoe vind je een camperplaats die geschikt is voor gezinnen? Hoe houd je lange camperritten gezellig?

Luister naar de podcast:

Volg Hannah's Hymer op Instagram: @hannahshymer

Hannah's Hymer - Gaat de wegenbelasting omhoog?!

Het demissionaire kabinet heeft plannen om de belasting op het bezitten van een camper per 1 januari 2026 te verdubbelen: van kwarttarief naar halftarief.

Hannah's Hymer - Camperen in de herfstvakantie

De zomervakantie is voorbij en de herfstvakantie staat alweer voor de deur! Breng je je camper terug naar de stalling of kies je ervoor om nog een weekje op pad te gaan?

Hannah's Hymer - De Camperpolitie

Jannes en Hannah gingen op rootsreis en togen afgelopen weekend naar de prachtige, groene Achterhoek. Daar kregen zij te maken met het fenomeen ‘De Camperpolitie’.

Hannah's Hymer - Bang om in de camper te rijden

Jannes en Hannah spraken deze week twee mensen die zeiden dat ze nooit in een camper zouden durven rijden. Jannes begrijpt dat niet, maar Hannah wel.

Hannah's Hymer - Zwanger in de camper

Hoe is het om zwanger te zijn als je met een camper reist? Hannah vertelt onder meer over de voordelen van zwanger reizen. Luister naar de podcast!

Hannah's Hymer - Help, vast in de modder!

Wat doe je als je met je camper vast komt te zitten in de modder? Hannah ging op citytrip naar Berlijn en Jannes ging met de peuter op pad.

Hannah's Hymer - Hoe vind je mooie campings en een joyrider in onze Hymer

Hoe vinden jullie al die parels van campings?! In deze afleveringen beantwoorden we de mees gestelde vragen van luisteraars.

Hannah's Hymer - Al je bankpassen kwijt op vakantie

Jannes en Hannahzijn een halve week terug in Nederland na een roadtrip van drie weken door Frankrijk, maar hebben gelukkig een koffer vol verhalen mee genomen.

Hannah's Hymer - Ongelukjes in het buitenland

We zijn terug van drie heerlijke weken Frankrijk met onze nieuw camper. Het was een feest, door een stom ongeluk moesten we toch Cabinet Medical bezoeken.

Hannah's Hymer - Op de bonnefooi naar Frankrijk

De zomervakantie is begonnen in midden Nederland! Met gierende banden zijn wij in onze Hymer op de bonnefooi vertrokken naar Frankrijk.

Hannah's Hymer - Koken op de camping met Yvette van Boven

Yvette van Boven is op op bezoek en deelt gouden tips voor koken op de camping. Hoe maak je lekkere gerechten uit een pan? En nog veel meer

Hannah's Hymer - Vanlife musthaves

Welke artikelen mogen niet in de inventaris ontbreken? We behandelen vanlife musthaves die jullie instuurden en geven onze eigen gouden tips.

Hannah's Hymer - Camperen met de kinderen

Hoe is het nu echt om te camperen met kinderen? Hoe vinden ze het om steeds te verkassen? En, hoe gaan pubers om met camperplaatsen of campings zonder Wifi?

Hannah's Hymer - F*ck my vanlife!

Geen plekje vinden, pech onderweg, uren wachten op een Franse garagist en het eeuwige verplaatsen van spullen: het camperleven gaat niet altijd over rozen.

Hannah's Hymer - Handige apps voor onderweg

We krijgen regelmatig de vraag: “Welke apps gebruiken jullie onderweg om reizen nog prettiger te maken?’’ In deze afleveringen bespreken we er een aantal.

Hannah's Hymer - Schade aan je camper

Ai, een minder leuk aspect van #vanlife: Schade aan je camper. Wij botsten met de achterkant van onze nieuwe camper tegen een boom aan.

Hannah's Hymer - Zelf een camper bouwen

In deze aflevering staat het bouwen van je eigen camper centraal. We praten hierover met Rick. Hij heeft een oude Hymer gekocht die hij gaat strippen en opnieuw opbouwen.

Hannah's Hymer - Dier mee op reis (deel 2)

We kregen zoveel leuke reacties dat we nog een keer hebben over huisdier meenemen op reis. We raken er niet over uitgepraat!

Hannah's Hymer - Dier mee op reis (deel 1)

Veel van onze volgers doen het: reizen met een hond of kat. We bellen met Zara, die een bijzondere reiziger aan boord kreeg tijdens haar trip door Marokko.

Hannah's Hymer - de eerste trip met de nieuwe camper

Wij verkopen onze retro snuit uit 1953 omdat wij een grotere camper hebben gekocht om met ons gezin met drie kinderen (11,7,2), op reis te gaan.

Hannah's Hymer - Te koop!

Aaahhh! We hebben een nieuw Hymer gekocht en aangezien twee campers hebben misschien iets teveel van het goede is gaat onze retro Mercedes Hymer B540 in de verkoop.

Hannah's Hymer - Nieuwe camper gevonden?

Omdat er tegenwoordig drie kinderen met ons meereizen, zijn we op zoek naar een grotere camper. We zoeken naar een zespersoons camper.

Hannah's Hymer - Op zoek naar een nieuwe camper en bijna opgelicht

Na vijf jaar joy in onze retro Hymer zijn wij op zoek naar een groter kampeermiddel. Wij vertellen hoe we op een dwaalspoor.

Hannah's Hymer - Ons gezin is te groot geworden voor onze kleine camper

Na vijf jaar camperen met onze retro Hymer uit 1983 zijn wij opzoek naar een grotere camper. De komende afleveringen nemen we je mee in onze zoektocht.