Podcast Hannah's Hymer

Camperen met kinderen

Podcast Hannah's Hymer

Jannes (45) en Hannah (39) hebben samen vier kinderen van 17, 11, 8 en 2,5 jaar oud.
In een drang naar avontuur, natuur en plezier, begonnen zij in 2018 aan hun eigen Family Vanlife avontuur met een Mercedes Hymer Mobile uit 1983. Na een paar jaar ervaring kochten zij onlangs een nieuwe Hymer uit 2000. Het doel? Avonturen beleven die voor iedereen onvergetelijk zijn!

In samenwerking met NKC maken zij een podcast als ervaringsdeskundigen. Als ze er niet uitkomen, vragen ze de experts van NKC Advies om hulp.

Waar loop je tegenaan als je met kinderen gaat camperen? Hoe richt je de camper kindvriendelijk in? Hoe vind je een camperplaats die geschikt is voor gezinnen? Hoe houd je lange camperritten gezellig?

Luister naar de podcast:

Volg Hannah's Hymer op Instagram: @hannahshymer

Hannah’s Hymer– Tips voor de meivakantie

In deze aflevering bespreken Jannes en Hannah de gezinsreis door Denemarken, gehouden in de meivakantie. Ga jij mee op pad? Luister dan nu de nieuwste podcast.

Hannah’s Hymer– Camper de wei in!

Hannah en Jannes focussen zich in podcast #55 op de camper uit de winterstalling halen en het Nationaal Camperweekend. Luister de nieuwste aflevering hier.

Hannah’s Hymer #54 – Roadtrippen in de Alpen

Jannes en Hannah gingen afgelopen week op roadtrip door de Alpen. Ze zagen vier seizoenen in een week en bespreken hun trip vanaf een camping in het Duitse Bonn.

Hannah’s Hymer– Een gloednieuwe camper

In aflevering 53 van de nieuwe podcast gaan Jannes en Hannah met een gloednieuwe camper naar Oostenrijk. Luister de Q&A in de nieuwe podcast.

Hannah’s Hymer– Q&A: De meest gestelde vragen over camperen

In aflevering 52 van de nieuwe podcast geven Jannes en Hannah antwoord op de meest gestelde campervragen. Luister de Q&A in de nieuwe podcast.

Hannah’s Hymer- Cruisen door Twente

Afgelopen weekend vluchtten Hannah en Jannes de stad uit en brachten zij twee dagen door in het prachtige Twente. Luister hier hun ontdekkingsreis door Twente.

Hannah’s Hymer– Hannah’s rijvaardigheidstraining

Welkom bij deze feestelijke 50e aflevering van Hannah’s Hymer, de Camper Podcast. In deze jubileumaflevering hoor je alles over Hannah’s rijlestrauma.

Hannah’s Hymer– De campercheck

Jannes en Hannah gaan naar Denemarken! Er kunnen in totaal 15 campers mee met de groepsreis, dus meld je gezin aan als je met Jannes en Hannah mee op reis wil.

Hannah’s Hymer- We hebben muizen in de camper

Jannes en Hannah ontdekten dat er muizen in de camper waren geweest. Hoe komen ze voorgoed van de muizen af? Luisteraars van de podcast geven hun allerbeste tips!

Hannah’s Hymer- Met je camper naar de sneeuw

Prachtige uitzichten en geen stress: Jannes en Hannah vertoeven in de zomer graag in de bergen. Maar hoe is het om met de camper de bergen in te gaan als er sneeuw ligt?

Hannah’s Hymer– Je camper verhuren

De meeste campers in Nederland staan 48 weken per jaar stil. Zonde! Waarom zou je je camper in de weken dat je er zelf niet mee op pad gaat niet verhuren?

Hannah’s Hymer- Geld verdienen op reis

Een vrij leven op wielen klinkt zalig, maar voor niets gaat de zon op. Hoe kun je geld verdienen vanuit je camper?

Hannah's Hymer - Het camperleven van Ellen uit Boer zoekt Vrouw

Jannes en Hannah maakten een rondje door Friesland en ontdekten de camperelfstedentocht: een camperroute door Friesland langs de beroemde elf steden.

Hannah’s Hymer - Win een campervakantie!

De perfecte manier om te ontdekken of het vrije camperleven bij je past, is een camper huren. Je kunt dat doen bij een bedrijf, particulier of deelplatform.

Hannah's Hymer - Koffie in de camper met thetravellingcamperfamily

Hoe zet je een écht lekker bakkie koffie in de camper? Jannes en Hannah gebruiken een handpomp om onderweg espresso’s te maken.

Hannah's Hymer - Gelukkig nieuw camperjaar!

In deze eerste aflevering van een gloednieuw camperjaar vertellen Jannes en Hannah je alles over de actuele situatie rondom de verdubbeling van de wegenbelasting.

Hannah's Hymer - Hannah’s Hymer Jaaroverzicht

In deze laatste aflevering van het jaar blikken Jannes en Hannah terug op het camperjaar 2023.

Hannah's Hymer - Kerstmarkt: go or no go?

Het is de week voor kerst en Jannes en Hannah ontdekken dat de boodschappen- die normaal gesproken elke week bezorgd worden- precies deze week niet bezorgd worden.

Hannah's Hymer - Kerstdiner in de camper

Hoe tover je in de camper een feestelijk kerstmaal op tafel? Welke gerechten kun je van tevoren bereiden in je minikeuken?

Hannah's Hymer - Cadeautips voor camperaars

Wat een week! Hannah werd 40, de winter is begonnen en de eerste sneeuwvlokken zijn gevallen.

Hannah's Hymer - Kat mee in de camper: kan dat?

Het was een roerige week want Jannes was hét bakje met alle autopapieren en reservesleutels kwijt. Het complete huis werd doorzocht.

Hannah's Hymer - Opgesloten in de winterstalling

Toen Jannes en Hannah de nieuwe Hymer deze week na een lange zomer terugbrachten naar de stalling, moesten ze de spiegels inklappen om hem achteruit te kunnen rijden.

Hannah's Hymer - Avonturen in de polder

Waarom wordt Flevoland de saaiste provincie van Nederland genoemd? Jannes en Hannah gaan zelf op onderzoek uit en rijden met de camper naar de Noordoostpolder.

Hannah's Hymer - Rijangst overwinnen in 4x4 camper

Jannes en Hannah vertellen je alles over proefrijden in een gloednieuwe camper!

Hannah's Hymer - Rondje Nederland in de herfst

Jannes en Hannah zijn voor het eerst op pad in de herfstvakantie. Hoe is het om een week lang met vijf personen op zes vierkante meter te leven?

Hannah's Hymer - Solo vanlife met Bernadet Heimans

Psycholoog, schrijver en nomade Bernadet Heimans vertelt hoe het is om alleen op reis te zijn.

Hannah's Hymer - Kampeerbeurs aftertalk

Jannes en Hannah zijn terug van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs en vertellen je alles over hun beursbelevenissen. Hoe ging de cabaretshow over camperen met kinderen?

Hannah's Hymer - Camper ergernissen

Jannes en Hannah hebben het deze week over ergernissen op reis. Want: het #vanlife of #camperleven is natuurlijk waanzinnig, maar je ergert je ook weleens kapot.

Hannah's Hymer - Gaat de wegenbelasting omhoog?!

Het demissionaire kabinet heeft plannen om de belasting op het bezitten van een camper per 1 januari 2026 te verdubbelen: van kwarttarief naar halftarief.

Hannah's Hymer - Camperen in de herfstvakantie

De zomervakantie is voorbij en de herfstvakantie staat alweer voor de deur! Breng je je camper terug naar de stalling of kies je ervoor om nog een weekje op pad te gaan?

Hannah's Hymer - De Camperpolitie

Jannes en Hannah gingen op rootsreis en togen afgelopen weekend naar de prachtige, groene Achterhoek. Daar kregen zij te maken met het fenomeen ‘De Camperpolitie’.

Hannah's Hymer - Bang om in de camper te rijden

Jannes en Hannah spraken deze week twee mensen die zeiden dat ze nooit in een camper zouden durven rijden. Jannes begrijpt dat niet, maar Hannah wel.

Hannah's Hymer - Zwanger in de camper

Hoe is het om zwanger te zijn als je met een camper reist? Hannah vertelt onder meer over de voordelen van zwanger reizen. Luister naar de podcast!

Hannah's Hymer - Help, vast in de modder!

Wat doe je als je met je camper vast komt te zitten in de modder? Hannah ging op citytrip naar Berlijn en Jannes ging met de peuter op pad.

Hannah's Hymer - Hoe vind je mooie campings en een joyrider in onze Hymer

Hoe vinden jullie al die parels van campings?! In deze afleveringen beantwoorden we de mees gestelde vragen van luisteraars.

Hannah's Hymer - Al je bankpassen kwijt op vakantie

Jannes en Hannahzijn een halve week terug in Nederland na een roadtrip van drie weken door Frankrijk, maar hebben gelukkig een koffer vol verhalen mee genomen.

Hannah's Hymer - Ongelukjes in het buitenland

We zijn terug van drie heerlijke weken Frankrijk met onze nieuw camper. Het was een feest, door een stom ongeluk moesten we toch Cabinet Medical bezoeken.

Hannah's Hymer - Op de bonnefooi naar Frankrijk

De zomervakantie is begonnen in midden Nederland! Met gierende banden zijn wij in onze Hymer op de bonnefooi vertrokken naar Frankrijk.

Hannah's Hymer - Koken op de camping met Yvette van Boven

Yvette van Boven is op op bezoek en deelt gouden tips voor koken op de camping. Hoe maak je lekkere gerechten uit een pan? En nog veel meer

Hannah's Hymer - Vanlife musthaves

Welke artikelen mogen niet in de inventaris ontbreken? We behandelen vanlife musthaves die jullie instuurden en geven onze eigen gouden tips.

Hannah's Hymer - Camperen met de kinderen

Hoe is het nu echt om te camperen met kinderen? Hoe vinden ze het om steeds te verkassen? En, hoe gaan pubers om met camperplaatsen of campings zonder Wifi?

Hannah's Hymer - F*ck my vanlife!

Geen plekje vinden, pech onderweg, uren wachten op een Franse garagist en het eeuwige verplaatsen van spullen: het camperleven gaat niet altijd over rozen.

Hannah's Hymer - Handige apps voor onderweg

We krijgen regelmatig de vraag: “Welke apps gebruiken jullie onderweg om reizen nog prettiger te maken?’’ In deze afleveringen bespreken we er een aantal.

Hannah's Hymer - Schade aan je camper

Ai, een minder leuk aspect van #vanlife: Schade aan je camper. Wij botsten met de achterkant van onze nieuwe camper tegen een boom aan.

Hannah's Hymer - Zelf een camper bouwen

In deze aflevering staat het bouwen van je eigen camper centraal. We praten hierover met Rick. Hij heeft een oude Hymer gekocht die hij gaat strippen en opnieuw opbouwen.

Hannah's Hymer - Dier mee op reis (deel 2)

We kregen zoveel leuke reacties dat we nog een keer hebben over huisdier meenemen op reis. We raken er niet over uitgepraat!

Hannah's Hymer - Dier mee op reis (deel 1)

Veel van onze volgers doen het: reizen met een hond of kat. We bellen met Zara, die een bijzondere reiziger aan boord kreeg tijdens haar trip door Marokko.

Hannah's Hymer - de eerste trip met de nieuwe camper

Wij verkopen onze retro snuit uit 1953 omdat wij een grotere camper hebben gekocht om met ons gezin met drie kinderen (11,7,2), op reis te gaan.

Hannah's Hymer - Te koop!

Aaahhh! We hebben een nieuw Hymer gekocht en aangezien twee campers hebben misschien iets teveel van het goede is gaat onze retro Mercedes Hymer B540 in de verkoop.

Hannah's Hymer - Nieuwe camper gevonden?

Omdat er tegenwoordig drie kinderen met ons meereizen, zijn we op zoek naar een grotere camper. We zoeken naar een zespersoons camper.

Hannah's Hymer - Op zoek naar een nieuwe camper en bijna opgelicht

Na vijf jaar joy in onze retro Hymer zijn wij op zoek naar een groter kampeermiddel. Wij vertellen hoe we op een dwaalspoor.

Hannah's Hymer - Ons gezin is te groot geworden voor onze kleine camper

Na vijf jaar camperen met onze retro Hymer uit 1983 zijn wij opzoek naar een grotere camper. De komende afleveringen nemen we je mee in onze zoektocht.