Camperblog: alles over de camper


 • Camperbrand

  Zo voorkom je brand in je camper

  Je wil er niet aan denken, maar eigenlijk móét je er soms aan denken: camperbrand. Lees daarom onze tips en ontdek hoe je een camperbrand kunt voorkomen,

  camperbrand 3 Reacties

 • Slimme thermostaat

  De slimme thermostaat

  De kachel vanaf de piste per sms aanzetten? Het kan. Medio 2013 introduceerde Truma de digitale thermostaat CP plus voor kachels en airco’s, die zich laat aansturen door de sinds kort leverbare iNet Box. Wie een oudere camper heeft, met de analoge voorganger CP classic, kan een ombouwset aanschaffen.

  Wintercamperen,Thermostaat 0 Reacties

 • Wintercamperen

  Wintercamperen in de Franse Alpen

  Camperaar Leo van Dooren gaat drie weken wintercamperen in de Franse Alpen. Zijn hartverwarmende conclusie: Paradiski, on reviendra.

  Wintercamperen,Franse Alpen 0 Reacties

 • Tips campersnuit poetsen

  Zo poets je de campersnuit weer als nieuw

  Veel integraalcampers hebben een snuit van kunststof. Blinkend in de showroom, maar na verloop van een aantal jaren kan het materiaal onder invloed van vuil, weer en wind en vooral uv-licht verkleuren en dof worden. Poetsen helpt niet en spuiten is kostbaar, wat dan?

  campersnuit,schoonmaken 4 Reacties

 • Muskusossensafari Noorwegen

  Op muskusossensafari in Noorwegen

  Stoere bergen met witte mutsen, klaterende watervallen en woeste bergstromen, fjorden die vele tientallen kilometers het land in snijden: dat is Noorwegen. En als je er toch bent kun je ook op muskusossensafari.

  camperreis,Noorwegen,safari 0 Reacties

 • Leveler

  Lang leve de leveler

  Bijna iedereen heeft ze in de camper: oprijblokken, of levelers. Geel van kleur zijn ze doorgaans. Dat ziet er zo lekker zomers uit! Bij veel van die dingen is er ook niet op gerekend dat het wel eens minder mooi weer kan zijn, waardoor de ondergrond wat drassig is. Het is een fijn klusje om dan de modder er weer vanaf te krijgen.

  leveler,oprijblok 22 Reacties

 • Droomhuis als camper

  Droomhuis als camper

  In Amerika is alles groot. Ook de campers. Bij toeval stuiten we op een van de flinkste exemplaren. Als we zeggen dat we van de NKC zijn, de grootste camperclub van Europa, mogen we een ritje meerijden. We vallen van de ene verbazing in de andere.

  Amerika 1 Reactie

 • Camperen Noorse fjorden

  Camperen langs Noorse fjorden

  Stoere bergen met witte mutsen, klaterende watervallen en woeste bergstromen, fjorden die vele tientallen kilometers het land in snijden, tunnels in alle soorten en maten. Dit is Noorwegen, waar een campervakantie in een landschap met geweldige panorama's een ongekende ervaring is.

  camperreis,Noorwegen 15 Reacties

 • Accumonitor

  De accumonitor: meten is weten

  Als je in alle vrijheid wil camperen, moet je nergens afhankelijk van zijn. Gelukkig helpt de accumonitor je zuinig om te springen met energie én de accu.

  Accu 6 Reacties

 • Camperen in Japan

  Camperen in Japan

  Camperen in Japan? Herman (61) en Ina Schreuder (60) deden het. Met een buscamper reden ze door het land van de rijzende zon.

  Buscamper,camperreis,Japan 0 Reacties