De NKC Reisverzekering

Voor een perfecte dekking naast uw camperverzekering.

 • 24-uurs hulpverlening
 • Uit te breiden tot 360 dagen
 • Uitgebreide regeling bagage
 • 24-uurs hulpverlening
 • Uit te breiden tot 360 dagen
 • Uitgebreide regeling bagage

Een onbezorgde reis begint met de NKC Reisverzekering

Ga onbezorgd op reis met de NKC doorlopende Reisverzekering. Onze reisverzekering is specifiek afgestemd op camperaars, met de mogelijkheid om dekking te verlengen tot 360 dagen. Kies de modules die bij jou passen voor een uitgebalanceerde doorlopende reisverzekering op jouw situatie.

Doorlopende reisverzekering
Doorlopende reisverzekering
10
8,5
225 beoordelingen

Reisverzekeringen vergelijken


Wat zijn de verschillen tussen de reisverzekering van de NKC en die van andere aanbieders? Bekijk hieronder de verschillen.

(Gegevens per 1 maart 2024)

NKC
ANWB
Univé
Centraal Beheer
Mogelijk aaneengesloten reisduur
60-180-360 dagen
60-180 dagen
60-180 dagen
60-180-365 dagen
Bagagedekking p.p.
€ 5.000
€ 4.100
€ 1.000/2.500/3.500
€ 1.000/25.000*
Eigen risico bagage
€ 0
€ 0/50
€ 0/150/300**
Huisdieren meeverzekerd op module geneeskundige kosten
Tot € 350
Tot € 150
Tot € 250
Uitgesloten
Standaard sporten, inclusief wintersport

*Maximale uitkering per schademelding.

**Bij schade aan mobiele telefoon, laptop, tablet geldt altijd een eigen risico van € 50.

Daarom verzekeren camperaars hun reis bij de NKC

Standaard 24-uurs hulpverlening

Met je NKC Reisverzekering heb je standaard recht op hulpverlening in het binnen- en buitenland. Of je nu belt vanuit Nederland of uit het buitenland. De medewerkers van SOS International geven je in het Nederlands medisch advies. Je kunt rekenen op goede hulp bij onder andere ziekte of ongevallen.

Dekking uit te breiden tot 360 dagen

Standaard kun je tot 60 dagen aaneengesloten op reis. Maak je een langere reis? Ook daar kun je je voor verzekeren bij de NKC. Kies dan voor een dekking van 180 of zelfs 360 dagen. Ideaal als je langer op reis gaat.

Uitgebreide regeling bagage

Neem je naast wat kleding ook een fotocamera, laptop of andere dure spullen mee op reis? Laat je bagage dan meeverzekeren. Je kunt je verzekeren tot € 5.000 per persoon, of tot een maximaal bedrag van € 10.000 voor alle verzekerden samen.

Aanvullende dekkingen

Met de aanvullende dekkingen kies je jouw ideale reisverzekering en dus voor extra zekerheid. Verzeker bijvoorbeeld je huisdier voor onvoorziene geneeskundige kosten, of verzeker je tegen de eventuele annulering van je reis.

Je reis gaat niet door, wat nu?

Het kan voorkomen dat je je reis moet afzeggen of afbreken. Dit verzeker je mee door je verzekering uit te breiden met een annuleringsdekking. Deze houdt niet alleen rekening met afzeggen of afbreken, ook ontvang je een vergoeding bij vertrek- of aankomstvertraging. Het verzekerde bedrag is maximaal € 2.500 per persoon, of maximaal € 10.000 in totaal.

Aanvullende medische kosten

Met je Nederlandse zorgverzekering ben je automatisch verzekerd. Met de aanvullende medische kosten module ben je in het buitenland ook verzekerd voor extra kosten die niet worden gedekt door je zorgverzekering. De standaard Nederlandse zorgverzekering is vaak niet toereikend hiervoor. Kom je dus qua kosten boven je zorgverzekering uit, dan ben je met deze module daarvoor verzekerd.

Bijzondere sporten

Beoefen je een bijzonder risicovolle sport zoals bergbeklimmen, parachutespringen of duiken? Met de dekking bijzondere sporten kun je je tegen risico’s die dergelijke sporten met zich meebrengen meeverzekeren. Snorkelen en wintersporten zijn wel standaard meeverzekerd.

Handige tools

Mijn Verzekeringen

Via Mijn Verzekeringen
kun je online – altijd en overal – je polis-, schade-, factuur- en persoonlijke gegevens inzien. Daarnaast kun je zeer gemakkelijk online gegevens wijzigen van een schade melden.

Hulp op zak

Een handige app voor op reis is Hulp op Zak. Het is een praktische app voor NKC-leden met een NKC Reisverzekering.
Met de app is het eerste telefonische contact met de alarmcentrale. Hier vind je meer informatie over de app.

Advies?

Natuurlijk kun je zelfstandig en zonder persoonlijk advies een reisverzekering afsluiten. Doe een premiecheck en bevestig daarna je keuze. Zo heb je alles zelf in de hand.

Wil je wél graag eerst persoonlijk advies (via e-mail of telefoon), neem dan contact met ons op:

Veelgestelde vragen

Reisverzekering
 • Is er polisdekking als ik tien maanden aaneengesloten op vakantie ga?

  De NKC Doorlopende Reisverzekering biedt dekking voor vakantiereizen met een standaard aaneengesloten duur van 60 dagen. Als je langer op vakantie wilt dan kan dat optioneel ook tot 180 of 360 dagen. Op je polis staat dan dat daarvoor dekking is.

 • Wanneer start de dekking van de Doorlopende Reisverzekering?

  De dekking gaat in op het moment dat je bagage het woonadres verlaat om een bij deze polis verzekerde reis te maken. De dekking eindigt pas op het moment je weer terugkeert op je woonadres.

 • Ik heb al een ziektekostenverzekering. Is de module ongevallen bij mijn reisverzekering dan nodig?

  Een ongevallendekking staat los van een ziektekostenverzekering. Een ongevallenverzekering keert eenmalig een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit* door een ongeval. Een ongevallendekking of ongevallenverzekering is dus altijd aan te raden.

  *) Blijvende invaliditeit betekent dat je niet meer herstelt en voor altijd invalide blijft.

 • Ik heb al een zorgverzekering. Is de module geneeskundige kosten en tandheelkundige hulp dan nodig?

  Stel, je krijgt een botsing met je camper of auto, je maakt een lelijke val op de piste of je krijgt plotseling een blindedarmontsteking tijdens je vakantie. Dan moet je een arts in het buitenland bezoeken. Vaak vergoedt je (aanvullende) zorgverzekering de kosten. Maar je (aanvullende) zorgverzekering verzekert niet alles. Bijvoorbeeld als een arts je medicijnen voorschrijft die niet in Nederland zijn geregistreerd. Niet geregistreerd betekent dat deze medicijnen niet in Nederland verkocht mogen worden. Word je na een ongeval op de piste vervoerd per helikopter of per banaan? Ook dan dekt je zorgverzekering de kosten niet. Als je de module geneeskundige kosten hebt meeverzekerd op je reisverzekering dan vergoedt de NKC deze kosten wel.

  Nog een voordeel: ook de kosten die onder het verplichte eigen risico van je zorgverzekering vallen, zijn volledig gedekt met de module geneeskundige kosten.

 • Ik overnacht in mijn camper maar ik heb niet vooraf geboekt voor de camper/overnachtingplaats. Is er dan dekking?

  Als sprake is van een vakantiereis en je overnacht minimaal een nacht op een camping of camperplaats, dan is er polisdekking.

 • Moet ik altijd aangifte doen van verlies of diefstal van goederen?

  Ja, dat is voor de verzekeraar het bewijs dat je de schade hebt geleden tijdens de verzekerde periode. Aangifte kun je doen bij de plaatselijke politie of indien dat niet gaat bij de (NKC) reisbegeleiding, luchthaven of campingbeheerder.

 • De verzekerde is in het buitenland overleden. Wordt het stoffelijk overschot naar Nederland gerepatrieerd?

  Ja, de SOS Alarmcentrale zorgt er voor dat het stoffelijk overschot zo spoedig mogelijk wordt gerepatrieerd naar Nederland.

 • Ik ga met een gehuurde camper op vakantie. De verhuurder rekent een hoog eigen risico. Is dat verzekerd op de reisverzekering?

  Standaard is daarvoor geen dekking.
  Je kunt bij de NKC het eigen risico van de huurcamper meeverzekeren. Lees hier de specifieke voorwaarden die gelden voor deze dekking.

 • Hoe kan ik mijn reisverzekering bij de NKC opzeggen?

  Om jouw verzekering via de NKC op te zeggen hebben wij een schriftelijke opzegging nodig. Dit kan via e-mail, een bericht in Mijn Verzekeringen of per brief.

 • Wat zijn administratiekosten?

  Voor een goede administratie van je particuliere verzekering maakt onze verzekeringspartner AON kosten. Per polis betaal je per jaar maximaal € 5,66 (inclusief assurantiebelasting). Deze administratiekosten worden in rekening gebracht onder andere om:

  • uitgebreide betalingsmogelijkheden aan te kunnen bieden (o.a. bankkosten, automatische herinneringen);
  • (digitale) acceptgiro’s te verwerken;
  • de door wet- en regelgeving voorgeschreven controles uit te voeren.

Downloads en links