Ontdek de NKC

De NKC is hét platform van en voor camperliefhebbers. Als partner in camperlife willen wij informeren, inspireren en camperaars met elkaar in contact brengen. Sluit je aan bij de camper community en profiteer van veel ledenvoordeel!

Voordelen NKC-lidmaatschap

Kampeerauto magazine abonnement

Het Kampeerauto magazine biedt inspiratie voor mooie camperreizen. Het staat boordevol camperinformatie, reisinspiratie en alles wat een camperaar wil weten. Leden ontvangen standaard de digitale versie van het magazine. 

Campercontact PRO+ abonnement

Als NKC-lid krijg je gratis toegang tot ruim 50.000 overnachtingslocaties via de app Campercontact. Je kunt zoeken op land, regio en filteren op type locatie, prijs en beoordeling.

Ledenacties

Als NKC-­lid profiteer je van leuke acties en voordelen. Denk aan kortingen op fietsen, overtochten en op handige spullen voor onderweg. Daarnaast krijg je als lid ook korting op de Bovag C1-praktijkcursus. 

 

Kies jij een extra?

Je kan voor een meerprijs ook extra's toevoegen aan je lidmaatschap. Bekijk ze hieronder.

Kampeerauto magazine (papieren versie)

Het Kampeerauto magazine biedt inspiratie voor mooie camperreizen. Leden krijgen standaard de digitale versie van het magazine. Voor een meerprijs van €10,- ontvang je de papieren versie van Kampeerauto magazine. 

ACSI CampingCard app (t.w.v. €17,95)

Incl. digitale ACSI CampingCard kortingskaart

In deze app staan zo'n 3.000 campings waar je extra voordelig overnacht in het laagseizoen. En met de digitale kortingskaart die in de app staat, ontvang je korting op deze campings. Voor een meerprijs van €10,- voeg je deze app toe aan je lidmaatschap. 

 

ACSI CampingCard gids (t.w.v. €20,95)

Incl. fysieke ACSI CampingCard kortingskaart

In deze gids staan zo'n 3.000 campings waar je extra voordelig overnacht in het laagseizoen. Met de fysieke CampingCard kortingskaart die in de gids zit, ontvang je korting op deze campings. Voor een meerprijs van €15,- voeg je deze gids toe aan je lidmaatschap. 

 

 

ACSI Klein & Fijn kamperen gids (t.w.v. €20,95)

Incl. fysieke ACSI CampingCard kortingskaart

In deze gids staan zo'n 1.900 kleine en fijne campings in Europa. Met de fysieke CampingCard kortingskaart die in de gids zit, ontvang je korting op campings in het laagseizoen. Voor een meerprijs van €15,- voeg je deze gids toe aan je lidmaatschap. 

 

Dit vinden onze leden van het lidmaatschap

8,4
 • We gebruiken de app Campercontact elke keer dat we met de camper weggaan. Ook maken we gebruik van de korting op de overtochten en vignetten. Al 16 jaar lid en nog steeds erg tevreden!

  A. van den Broek

 • Het lidmaatschap van de NKC heeft ons inzage gegeven in de zaken waar wij op voorhand geen rekening mee hadden gehouden toen we een camper kochten. Dankzij jullie lidmaatschap en informatie ga ik nu zelfverzekerd op pad.

  N. de Roon

 • Het grootste voordeel van jullie lidmaatschap vind ik de korting die je kunt verdienen op de premie van je camperzekering. Ik heb de rijvaardigheidstraining gedaan en ontvang nu 5 jaar lang 10% korting op mijn premie!

  T. Vierbergen

Veelgestelde vragen

Lidmaatschap
 • Ik heb al de CampingCard ACSI Digitaal, maar ik wil toch graag een ACSI-gids bestellen. Wat moet ik doen?

  Het is altijd mogelijk om een ACSI-gids toe te voegen aan je lidmaatschap. Log in bij Mijn NKC en ga in het tabblad 'Lidmaatschap en Extra's', naar de 'Extra's'. Hier kan je voor € 15,- de ACSI CampingCard-gids 2024 of de ACSI Klein & Fijn-gids 2024 toevoegen aan je lidmaatschap. 

 • Waarom ontvang ik geen NKC/CCI-pas meer?

  Om ervoor te zorgen dat we minder papier/plastic verbruiken en zo een bijdrage leveren aan een duurzamere samenleving, wordt de NKC/CCI-pas niet meer gedrukt.

  Jouw persoonlijke NKC gegevens kan je terugvinden in je online profiel in Mijn NKC. Het is niet mogelijk om een fysieke NKC-pas te ontvangen.

  Wil je nog wel een CCI pas ontvangen? Kijk op de website van CCI voor meer informatie en verkooppunten van de CCI-pas.

   

 • Ik gebruikte de NKC/CCI-pas ter identificatie op campings. Wat is hiervoor een oplossing?

  Op sommige campings of camperplaatsen is het nodig om een identiteitsbewijs achter te laten. Als je hiervoor de NKC/CCI-pas gebruikte adviseren wij om voortaan een kopie van je identiteitsbewijs te maken voor je op reis gaat en deze in te leveren. Het is belangrijk om een veilige kopie te maken van je identiteitsbewijs. Op de website van de Rijksoverheid staat uitgelegd hoe je dit moet doen.

 • Wat zijn de voordelen van het NKC-lidmaatschap?

  Als NKC-lid ontvang je veel voordelen. Zo ontvang je het hele jaar het magazine Kampeerauto, boordevol camperadvies, reisinspiratie en tips. Ook heeft elk lid een Campercontact PRO+-abonnement, waar meer dan 50.000 camperplaatsen in staan. Daarnaast profiteer je van leuke acties & ledenvoordeel, ontvang je gratis advies en voorlichting van NKC-experts en draag je bij aan brede belangenbehartiging vanuit de NKC.

 • Waar kan ik mijn lidmaatschapsnummer vinden?

  Het lidmaatschapsnummer is terug te vinden:

  • In de Mijn NKC-omgeving
  • In de welkomstbrief
  • Op elke factuur
 • Hoe voeg ik extra’s toe in Mijn NKC of hoe annuleer ik deze?

  Log in op Mijn NKC en klik op 'Lidmaatschappen en Extra’s'. Onder het kopje extra’s staan alle extra mogelijkheden. Hierachter staat annuleren of toevoegen.

  Mocht je een extra willen toevoegen, kijk dan wat erachter staat. Staat er 'toevoegen' dan klik je op toevoegen. Staat er 'annuleren' dan is deze extra al toegevoegd aan jouw lidmaatschap en hoef je nergens op te klikken.

  Mocht je een extra willen annuleren, dan kijk je wat achter de extra staat. Staat er 'toevoegen' dan hoef je nergens op te klikken, de extra is dan niet toegevoegd aan jouw lidmaatschap. Staat er 'annuleren', klik dan op annuleren.

  Let op! Je ontvangt geen bevestiging per mail van een wijziging in Mijn NKC, deze wordt direct verwerkt. Het is daarom belangrijk dat je zeker bent van je keuze als je een wijziging aanbrengt.

   

 • Ik wil Kampeerauto Magazine tijdelijk niet ontvangen of liever digitaal dan geprint. Hoe pas ik dit aan?

  In Mijn NKC kan je je lidmaatschap gedurende het jaar wijzigen. Klik in Mijn NKC bovenin op het kopje ‘Lidmaatschappen en extra’s'. Verwijder onderin ‘Kampeerauto magazine (papieren versie)’. Doe je dit gedurende het jaar 2024 dan krijg je geen geld terug. De verzending van Kampeerauto Magazine wordt hiermee wel stop gezet voor het lopende jaar.

  Voor het volgende lidmaatschapsjaar blijft deze voorkeur opgeslagen en ontvang je € 10,- korting op je lidmaatschap.  

 • Hoe kan ik Kampeerauto magazine digitaal lezen?

  Kampeerauto magazine is digitaal te lezen op de website en in de Kampeerauto-app. Voor Android telefoons is deze te downloaden in de Google Play Store en voor iOS telefoons (iPhones) in de App Store.

 • Moet ik bij het toevoegen van een extra direct afrekenen?

  Wanneer je in Mijn NKC een extra toevoegt betaal je deze meteen. In december ontvang je de factuur voor de contributie van het lidmaatschap. 

 • Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten?

  Mocht je jouw wachtwoord niet meer weten dan vragen wij je de volgende stappen te ondernemen:

  1. Klik op wachtwoord vergeten
  2. Je ontvangt een link in jouw mail. (Let op: deze kan in de spambox terechtkomen)
  3. Klik op de link. (Mocht het zijn dat je niet op de link kunt klikken, kopieer dan de link en plak deze in de zoekbalk van de webbrowser)

  Hoe kopiëren en plakken? Bekijk dan: https://www.youtube.com/watch?v=xrWhsKc4NYQ  

  1. Kies en vul jouw nieuwe wachtwoord in. Let op: het wachtwoord moet een minimale lengte van 8 karakters hebben. Waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken.
  2. Bevestig het wachtwoord en je kunt weer inloggen met het nieuwe wachtwoord.

  Het is belangrijk dat je deze stappen zelf uitvoert. Wij kunnen vanuit de helpdesk geen wachtwoorden voor jou wijzigen.

  In het verleden waren de inloggegevens van Mijn NKC en Campercontact hetzelfde. Dat zal nu niet meer zo zijn. Je zult na het wijzigen van jouw wachtwoord in Mijn NKC twee verschillende inloggegevens hebben.