Word lid van de NKC

 • Keuze in je lidmaatschap
 • Gratis Campercontact Pro
 • Veel ledenvoordeel
 • Keuze in je lidmaatschap
 • Gratis Campercontact Pro
 • Veel ledenvoordeel

Ontdek de NKC

De NKC is hét platform van en voor camperliefhebbers. Als grootste camperclub van Europa willen wij informeren, inspireren en camperaars met elkaar in contact brengen. Bekijk hieronder direct de voordelen van een lidmaatschap bij ons.


Jaarabonnement op Kampeerauto magazine

Het Kampeerauto magazine biedt inspiratie voor mooie camperreizen. Het is ook te lezen via de app of de website. Ook de nieuwe NKC Campertips e­-books helpen jou als camper­liefhebber op weg.


Gratis Campercontact Pro abonnement

Als NKC-lid krijg je gratis toegang tot ruim 40.000 overnachtingslocaties via de app Campercontact. Je kunt zoeken op land, regio en filteren op type locatie, prijs en beoordeling.


Belangenbehartiging voor camperaars

Als grootste camperclub van Europa komt de NKC al meer dan 45 jaar op voor de belangen van Nederlandse camperaars. Met het streven naar onbezorgd camperplezier werkt de NKC aan veilig, vrij en duurzaam camperen.


Met ons je camper leren kennen

De NKC houdt workshops en trainingen waarmee je meer uit het camperen haalt en die financiële voordelen bieden. Zoals 10% korting op de NKC Camperverzekering als je de NKC Rijvaardigheidstraining succesvol afrondt.


Jouw gratis vraagbaak voor campervragen

De NKC is jouw gratis vraag­baak voor alles wat met camperen te maken heeft. Kijk op onze adviespagina voor gratis advies en voorlichting: technisch, juridisch, wet- en regelgeving.


Exclusief voordeel voor onze leden

Als NKC-­lid profiteer je van leuke acties en voordelen. Kijk voor het actuele aanbod bij het ledenvoordeel en profiteer van korting op onder andere accessoires, duurzame producten, over­tochten en onderhoud.

Dit vinden onze klanten van ons lidmaatschap

8,4
 • We gebruiken de app Campercontact elke keer dat we met de camper weggaan. Ook maken we gebruik van de korting op de overtochten en vignetten. Al 16 jaar lid en nog steeds erg tevreden!

  A. van den Broek

 • Het lidmaatschap van de NKC heeft ons inzage gegeven in de zaken waar wij op voorhand geen rekening mee hadden gehouden toen we een camper kochten. Dankzij jullie lidmaatschap en informatie ga ik nu zelfverzekerd op pad.

  N. de Roon

 • Het grootste voordeel van jullie lidmaatschap vind ik de korting die je kunt verdienen op de premie van je camperzekering. Ik heb de rijvaardigheidstraining gedaan en ontvang nu 5 jaar lang 10% korting op mijn premie!

  T. Vierbergen

Veelgestelde vragen

Lidmaatschap
 • Hoe kan ik mijn contributie betalen?

  NKC biedt diverse betaalmogelijkheden. Heb je akkoord gegeven voor automatische incasso, dan zal de jaarlijkse contributie automatisch afgeschreven worden van het bij ons bekende rekeningnummer. Je kunt dit controleren in Mijn NKC. In de maand december ontvang je de kennisgeving samen met de contributiefactuur voor het volgende jaar per e-mail.

  Heb je geen akkoord gegeven voor automatische incasso, dan ontvang je van ons een iDeal-link bij de contributiefactuur. Ook kun je ervoor kiezen om het bedrag handmatig over te maken, bijvoorbeeld als je geen gebruik wilt maken van iDeal of de factuur nog per post ontvangt. Vermeld hierbij altijd je factuur- en lidnummer.

  Het IBAN-rekeningnummer van de NKC is NL27INGB0003704837.
  De BIC-code is INGBNL2A (enkel voor buitenlandse leden).

  Het wijzigen van de gewenste betaalmethode kan eenvoudig via Mijn NKC.

  Ontvang je de facturen nog per post en wil je liever digitaal? Geef dit dan samen met je e-mailadres door aan ons via het contactformulier.

 • Ik heb een machtiging voor automatisch incasseren gegeven, maar krijg toch een herinnering. Hoe kan dat?

  Als je verzekerd bent via de NKC, kan het zijn dat je een machtiging hebt gegeven aan verzekeringsmaatschappij AON, maar niet aan de NKC. Wil je de NKC ook machtigen? Ga dan naar Mijn NKC en vul je betaalgegevens in.

  Heb je de NKC wel gemachtigd, dan is het ons niet gelukt om de contributie af te schrijven. Wij ondernemen standaard drie pogingen. Controleer in dat geval je betaalgegevens in Mijn NKC of maak het bedrag handmatig over.

 • Geldt de machtiging voor de incasso voor verzekeringen ook voor de contributie?

  Verzekeringspremies worden rechtstreeks door verzekeraar AON geïncasseerd. Wil je daarnaast de contributie voor het lidmaatschap door NKC laten incasseren, dan kun je hier akkoord voor geven bij aanvraag van het lidmaatschap of als bestaand lid je betaalgegevens doorgeven via Mijn NKC.

 • Hoe kan ik zien of de betaling voor het lidmaatschap bij de NKC binnen is?

  Ga naar Mijn NKC, Mijn lidmaatschap, Mijn facturen. Hier kun je zien of er nog een openstaand bedrag is. Heb je de factuur betaald via de iDeal-link in de mail? Dan kun je die ook nogmaals aanklikken om te zien of de betaling voltooid is. De link kan namelijk slechts één keer gebruikt worden.

 • Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

  In Mijn NKC kun je een adres-, e-mail- of telefoonnummerwijziging of wijziging van je betaalgegevens doorgeven door ‘Mijn gegevens inzien/wijzigen’ te selecteren. Wis de oude gegevens en vul vervolgens de nieuwe gegevens in. Kies voor ‘Opslaan’ om de wijziging te verzenden. Aansluitend ontvang je een e-mail ter bevestiging. Voor gegevens die niet via Mijn NKC gewijzigd kunnen worden, kun je gebruik maken van ons contactformulier.

 • Hoe kan ik inloggen op nkc.nl?

  Voor de Mijn NKC-omgeving en voor Campercontact werken we met dezelfde login, zodat je moeiteloos van alle NKC-producten gebruik kunt maken. Log in met je NKC account voor o.a. het bekijken van het NKC ledenvoordeel, het boeken van reizen, events en academy-activiteiten en het digitaal lezen van ons magazine Kampeerauto.

  Let op! Gebruik voor Campercontact het e-mailadres dat binnen je NKC-lidmaatschap bekend is. Dat e-mailadres is gekoppeld aan je lidnummer, zodat we jou herkennen als NKC-lid. Hierdoor krijg je bijv. automatisch toegang tot de PRO-versie van Campercontact en de vele ledenvoordelen.

 • Wat zijn de voordelen van het NKC-lidmaatschap?

  De NKC is de grootste camperclub van Europa en hét inspiratie- en expertplatform voor de camperaar.  Dit zijn de voordelen van het lidmaatschap:

  • Een gratis welkomstbox met o.a. het camperhandboek.
  • Jaarabonnement op Magazine Kampeerauto (print en digitaal) boordevol inspiratie, informatie en camper gerelateerd nieuws (t.w.v. € 54,00).
  • Gratis advies en voorlichting van de experts van de NKC: technisch advies, landeninformatie en alles rondom wet- en regelgeving.
  • Gratis actuele informatie over camperplaatsen en campings via de app Campercontact (t.w.v. € 9,99 per jaar).
  • Belangenbehartiging van en voor camperaars.
  • Veel kortingen en voordelen met de NKC/CCI-combicard (t.w.v. € 7,50).
  • Korting bij diverse ACSI-campings met de ACSI Campingcard (enkel bij lidmaatschap Standaard A of B).
  • Ledenvoordeel, met vele kortingen op camper gerelateerde artikelen bij onze partners zoals overtochten, camperaccessoires, fietsen, rijvaardigheidscursussen en nog veel meer!

  Word nu lid van de NKC.

 • Kan ik een lidmaatschap cadeau geven?

  Dat is zeker mogelijk! Je kunt op elk moment van het jaar een NKC-lidmaatschap cadeau geven, een uniek cadeau voor elke camperliefhebber! Omdat een lidmaatschap per kalenderjaar loopt, wordt de contributie naar rato berekend. Op het einde van het kalenderjaar wordt het cadeaulidmaatschap automatisch beëindigd. Voor eventuele voortzetting zullen wij de ontvanger tijdig aanschrijven. Je kiest er zelf voor of het welkomstpakket rechtstreeks naar de ontvanger gestuurd mag worden of eerst naar jezelf om als cadeau te overhandigen. Vul dit formulier in om een cadeaulidmaatschap aan te vragen.

 • Moet ik lid worden van de NKC als ik een verzekering afsluit?

  Het kunnen afsluiten van verzekeringen bij de NKC is één van de vele ledenvoordelen. Je moet dus lid zijn om een verzekering te kunnen afsluiten. Ben je nog geen lid en wil je een verzekering afsluiten? Dit kan tijdens de verzekeringsaanvraag. Je hoeft zo nergens op te wachten. Houd er wel rekening mee dat je via die weg alleen kunt kiezen voor Lidmaatschap Basis. Wil je er ACSI-gidsen bij, dan kun je het beste lid worden via het aanvraagformulier Lidmaatschap. Dit kun je vóór of na je verzekeringsaanvraag invullen. Je wordt nooit dubbel lid, daar zorgen wij voor!

 • Wat doet de NKC om het lidmaatschap te verduurzamen?

  De NKC zet zich met het duurzaamheidsprogramma Beter op reis in om een bijdrage te leveren aan een groen en gezond camperklimaat. Hiervoor worden op bedrijfs- (intern) en brancheniveau (extern) verschillende activiteiten geïnitieerd. Naast dat stukje bewustwording, informeren en inspireren we camperaars actief om duurzame alternatieven te stimuleren. In dat kader lanceerden we in 2022 de eerste CO2-calculator voor camperaars en een NKC-bos om de uitstoot van onze camperreizen op te vangen. Want door vandaag schoner te rijden en milieubewuster te camperen maken we aan het eind van de rit samen het verschil voor de generatie camperaars van morgen. Voor wat betreft het lidmaatschap zijn we met ACSI de mogelijkheden aan het verkennen om de papieren gidsen en de kortingskaart die daar onderdeel van is te digitaliseren.