Rijvaardigheidstraining voor camperaars

Wil je jouw camperrijvaardigheid verbeteren? Doe dan mee aan deze speciale training die ontwikkeld is door de NKC en de Bovag. Verbeter tijdens een vier uur durende training alle essentiële technieken en ga daarna met nog meer zelfvertrouwen met jouw camper de weg op.

 

100% op de camperaar gericht!

Deze rijvaardigheidstraining is speciaal voor camperaars ontwikkeld en bestaat uit twee delen: het verrichten van verschillende handelingen en oefeningen op het oefenterrein van de rijschool én het rijden met de camper op de openbare weg. 

Er komen tijdens de training verschillende handelingen en tests aan de orde. Denk aan:

  • Inparkeren, obstakels ontwijken, breedte en hoogte inschatten voor takken en bruggen, werking technologie (sensoren) en verschillende oefeningen met betrekking tot voertuigcontrole en -beheersing
  • Ogentest & reactietest

 

Individueel of in groepsverband meedoen

Nieuwsgierig naar de camperrijvaardigheidstraining? Bekijk de video voor een impressie.

Je kunt op twee manieren meedoen aan de rijvaardigheidstraining voor camperaars:

  1. Individueel (€ 329,-). Aan de individuele training kun je alléén deelnemen indien je lid bent van de NKC. Deze training reserveer je rechtstreeks bij een van de deelnemende rijscholen in Nederland.
  2. In groepsverband (€ 259,- / niet-leden € 310,-). Je volgt de rijvaardigheidstraining in groepsverband met andere camperaars.

Je gebruikt je eigen camper

De training wordt gevolgd door één persoon, die gebruik maakt van de eigen camper. Het is belangrijk dat de partner wel aanwezig is bij de training, omdat deze instructie krijgt over hoe je het beste aanwijzingen aan de bestuurder kunt geven.

Kosten terugverdienen

De kosten voor deze zeer complete training kun je terugverdienen. Want volg je de rijvaardigheidstraining met succes en ben jij de bij ons geregistreerde regelmatige bestuurder, dan krijg je maar liefst 10% extra premiekorting* op de basisdekking (WA/Beperkt Casco/Uitgebreid Casco) van de NKC Camperverzekering. 

Heb je al een NKC Camperverzekering en ben jij als deelnemer aan de training ook de bij ons registreerde regelmatige bestuurder, dan hoef je niks te doen. De rijschool geeft door dat je geslaagd bent en de rest gaat vanzelf. De korting gaat in op de slagingsdatum. Uiteraard ontvang je een nieuw polisblad. 

*Alles weten over deze actie? Lees de voorwaarden.

Waar kan ik een groepstraining volgen?

Nog geen NKC Camperverzekering?

Het slagingsbewijs is geldig vanaf de datum waarop je geslaagd bent, dus hoe eerder je deze aanvraagt, hoe eerder je van de korting kunt profiteren. Zo wordt de NKC Camperverzekering éxtra interessant. Als je slaagt is dat bij ons bekend, dus je hoeft je certificaat niet naar ons toe te sturen.