Rijvaardigheidstraining voor camperaars

Wil je jouw camperrijvaardigheid verbeteren? Doe dan mee aan deze speciale training die ontwikkeld is door de NKC en de BOVAG. Verbeter tijdens een vier uur durende training alle essentiële technieken en ga daarna met nog meer zelfvertrouwen met jouw camper de weg op.

Deze speciaal voor de camperaar ontwikkelde rijvaardigheidstraining bestaat uit twee delen: het verrichten van verschillende handelingen en oefeningen op het oefenterrein van de rijschool en het rijden met de camper op de openbare weg.

Er komen tijdens de training verschillende handelingen en diverse tests aan de orde. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Inparkeren, obstakels ontwijken, breedte en hoogte inschatten voor takken en bruggen, werking technologie (sensoren)
  • Ogentest & reactietest
  • Verschillende oefeningen met betrekking tot voertuigcontrole en -beheersing

De enige training die 100% op de camperaar gericht is!

De training kan worden gevolgd door één persoon. Het is belangrijk dat de partner wel bij de training aanwezig is. Aan hen wordt een instructie gegeven over hoe je het beste aanwijzingen kunt geven.

LET OP: tijdens deze training maak je gebruik van je eigen camper.

Meedoen?

Je kunt op twee manieren meedoen aan de rijvaardigheidstraining voor camperaars:

  1. Individueel (€ 266,-). Reserveer de individuele rijvaardigheidstraining voor camperaars rechtstreeks bij een van de deelnemende rijscholen in Nederland.
    Neem contact op met een van de rijscholen. Aan de individuele training kun je alleen deelnemen indien je lid bent van de NKC. 
  2. In groepsverband (€ 219,- / niet-leden € 265,-). Doe samen met andere camperaars mee aan de rijvaardigheidstraining in groepsverband.

Benieuwd naar waar de trainingen zijn?

 

Bekijk hier alle voordelen van het NKC-lidmaatschap, je bent al lid vanaf 59 euro per jaar.

Kosten terugverdienen

De kosten voor deze zeer complete training kun je terugverdienen. Want volg je de rijvaardigheidstraining met succes en ben je de bij ons geregistreerde regelmatige bestuurder, dan krijg je  maar liefst 10% extra premiekorting* op de basisdekking (WA/Beperkt Casco/Uitgebreid Casco) van de NKC Camperverzekering. 

Heb je al een NKC Camperverzekering en ben jij als deelnemer aan de training ook de bij ons registreerde regelmatige bestuurder, dan hoef je niks te doen. De rijschool geeft door dat je geslaagd bent en de rest gaat vanzelf. De korting gaat in op de slagingsdatum. Uiteraard ontvang je een nieuw polisblad. 

* LET OP - de korting geldt alleen wanneer de bij ons geregistreerde regelmatige bestuurder van de NKC Camperverzekering tijdens de rijvaardigheidstraining de bestuurder van de camper is. Het slagingsbewijs voor de training heeft een onbeperkte geldigheidsduur vanaf de datum waarop de training met positief resultaat is gevolgd en geeft gedurende de looptijd van de verzekering recht op 10% korting, behalve:
- wanneer je in 2 jaar tijd 2 keer schade hebt geclaimd waaraan je zelf schuldig was. In dat geval vervalt te korting. Na 2 jaar schadevrij rijden kun je opnieuw de training volgen en je dus weer van de korting verzekeren.
- wanneer je een andere camper wilt verzekeren, die niet in de rijbewijscategorie valt waarmee de training gevolgd is. Ook dan vervalt de korting. Je kunt de training dan natuurlijk weer opnieuw volgen.

Nog niet bij de NKC verzekerd?

Het slagingsbewijs is geldig vanaf de datum waarop je geslaagd bent, dus hoe eerder je deze aanvraagt, hoe eerder je van de korting kunt profiteren. Zo wordt de NKC Camperverzekering éxtra interessant. Als je slaagt, is dat bij ons bekend, dus je hoeft je certificaat niet naar ons toe te sturen.

Wil je álles weten over deze actie? Lees dan de voorwaarden.