Veilig camperen met de NKC

Doe mee met een van onze 10 afwisselende NKC-evenementen op het gebied van veiligheid.

Ga veilig, zelfverzekerd en geïnformeerd op reis

(Nóg) veiliger met je camper op pad? Met ons diverse aanbod is er altijd wat te leren. Zo helpen we je bij de NKC Academy graag veilig en vol vertrouwen de weg op met bijvoorbeeld een rijvaardigheidstraining.

Veilig op reis

Camperen voor beginners (evenement)

Heb je nog niet zoveel ervaring met het camperen en ben je op zoek naar tips en ideeën? Dan is dit het driedaagse evenement voor jou.

Meer informatie

Camperen kun je leren (groepsreis)

Als je net begint met camperen, is dat best spannend. Tijdens deze leerzame reis komen de belangrijkste aspecten van het camperen aan bod, zowel in de theorie als in de praktijk.

Meer informatie

Weet wat je weegt

Weet jij eigenlijk wat jouw cam­per weegt? Belangrijke kennis voor jouw veiligheid en die van passagiers en andere weg­gebruikers.

Meer informatie

Zelfverzekerd op reis

NKC Rijvaardigheidstraining

Wil je jouw camperrijvaardig­heid verbeteren? Doe dan mee aan deze speciale training die ontwikkeld is door de NKC en de Bovag.

Meer informatie

Rijden in de bergen

Heb je geen ervaring in het rij­den in de bergen en belemmert dit je op een reis? Ervaren rij­instructeurs geven tips en informatie en leren je met je eigen camper manoeuvreren.

Meer informatie

Neem het stuur over

Je hebt je rijbewijs, maar laat je het rijden in de camper liever aan je partner over?

Meer informatie

Geïnformeerd op reis

Technoweekend

Dit weekend staat in het teken van technische informatie en wetenswaardigheden over de camper. Met onderwerpen als elektronica, gasvoorziening, banden en brandpreventie.

Meer informatie

In, om en aan de camper

Wil je meer weten over alles wat in, om en aan de camper zit? Dan is dit leerzame en gezellige weekend echt iets voor jou.

Meer informatie

Fabrieksbezoeken

Voor een kijkje achter de scher­men organiseren we fabrieksbe­zoeken in Duitsland bij Bürstner, Dethleffs, Carthago, Knaus en in 2024 ook bij Hymer.

Meer informatie

Veilig en vol vertrouwen camperrijden 

In een groter voertuig rijden dan je gewend bent, kan spannend zijn. De eerste bochten draai je misschien nog wat aarzelend en die smalle straat met aan weerszijden geparkeerde auto's is spannend, maar het went snel. In deze handige e-book helpen we je alvast op weg.

Download nu gratis en ga onbezorgd op pad! Wij wensen je alvast veel reisplezier.