Ultiem tot rust komen op je campervakantie? Rol de yogamat uit!

Juist wanneer je houdt van rustig aan doen is yoga een verrijking voor jouw campervakantie. Waarom yoga zo’n mooie toevoeging is aan deze manier van slow travel en eraan bijdraagt om ultiem tot rust te komen? In deze blog vertelt camperaar en online yogajuf Laura – van Laura en Rick - je er alles over.

De Online Yogajuf Yoga Op Je Camperreis 6

Allereerst is yoga is een prachtige aanvulling op je camperreis omdat het zo lekker laagdrempelig en praktisch is. Als je een matje hebt kun je het bijna altijd en bijna overal doen. Juist in het begin van de campertrip is het van meerwaarde omdat je lichaam vaak weer even moet wennen aan het matras van de camper en de onderuitgezakte houding van de campingstoel. Op vakantie gaan vergt net even iets meer van ons lichaam dan wanneer we thuis zijn.

Voordelen van yoga op vakantie
Naast dat yoga dus prettig is om te doen om je lichaam lenig te houden, kan yoga op vakantie nog een functie op het gebied van een stukje bewustzijn hebben. Tijdens een camperreis doe je ontzettend veel indrukken op. Ontdekken van steden, avontuurlijke uitjes, recreatieve activiteiten en het ontmoeten van nieuwe mensen. Al die indrukken kunnen ervoor zorgen dat je niet helemaal in het hier en nu staat. Ook omdat je vandaag misschien al bezig bent met welke dingen je morgen allemaal wilt gaan zien en doen.

Door aan yoga te doen op vakantie kom je echt even tot rust. Je beweegt je aandacht van je hoofd naar je hart en op deze manier zorg je ervoor dat je meer mindfulness bent op vakantie. Het concrete resultaat? Je kunt meer genieten van stilte, uitzichten en kunt al die (nieuwe) indrukken bewuster ervaren en verwerken. Met voordeel op de langere termijn dat je alles ook nog eens veel beter onthoudt. Op vakantie regelmatig je yogamatje uitrollen heeft dus meer voordelen dan lichamelijk lenig worden alleen.

Niets moet, yoga mag
De eerste stap is het jezelf vooral gunnen. Want ondanks dat yoga op vakantie natuurlijk geen must is, zou ik iedere camperaar aanraden het eens te proberen. Ga jezelf vooral niet dwingen om elke ochtend om 6:00 uur op de mat te staan: yoga op vakantie mag. Net zoals dat je lekker een boek mag gaan lezen of gewoon een uiltje in de schaduw mag knappen. Door yoga jezelf niet op te leggen, is de weg naar de mat veel meer ontspannen.

Er zijn verschillende soorten yogastijlen die geschikt zijn op vakantie. Zo vindt je op Spotify veel aan yoga nidra meditaties. Dat wordt ook wel slaap van de yogi’s genoemd en is een vorm van geleide meditatie, waarbij je tussen slapen en wakker zijn sluimert. En ook gewoon even stil zitten op het strand terwijl je mijmerend over het water kijkt zonder afgeleid te worden van je telefoon kan heel meditatief zijn.

Op veel campings in heel Europa worden yogalessen aangeboden. En sta je in de natuur? Dan doe je toch een online yogales, YouTube staat er vol mee. Of volg elke dinsdagavond de gratis Selfcare Yogales van De Online Yogajuf via ZOOM, heb je mooi een stok achter de deur.