De 7 leukste kerstmarkten van Nederland

Het is weer die tijd van het jaar waarin Nederlandse steden gezellige kerstmarkten herbergen. Een ideaal moment om met de camper op pad te gaan. Dit zijn zeven leuke kerstmarkten verspreid in Nederland - of je nu in de buurt van Groningen een kerstmarkt wilt bezoeken of in Valkenburg. Al deze kerstmarkten zijn te vinden op loop-, fiets-, of OV-afstand van camperplaatsen.

Kerstmarkt Valkenburg: Kerststad onder de grond

In Valkenburg (Limburg) is de kerstmarkt niet alleen bovengronds te vinden. Onder de oude kasteelruïne liggen eeuwenoude gangen, die nu een magische kerst- en winterwereld tonen. Met livemuziek, mergelsculpturen, het kerstverhaal verteld door de Zandtovenaar en een indrukwekkend diorama dat het kerstverhaal tot leven brengt. Hier zijn gezellige kraampjes, warme verlichting, kerstbomen en een horecaplein, en dat allemaal onder de grond. Vergeet niet om een ritje te maken met de kabelbaan naar de Wilhelminatoren, de grootste verlichte kerstboom van Limburg.

Deze kerstmarkt is te bezoeken van 17 november tot en met 7 januari.

  • Camping De Linde, op 3,5 kilometer, sitecode op Campercontact 25554. (vanaf 22 december tot en met 1 april gesloten)

 

Winter Heerlijckheid

Kom alvast in de feeststemming voor de gezellige kerstdagen op de Winter Heerlijckheid buitenfair! Het Landgoed Warmelo met zijn kasteel en duizenden lichtjes is niet te missen. Meer dan 120 standhouders presenteren luxe tenten met een scala aan producten, van lekker eten tot wijn, van antiek en decoraties tot kunst en wintermode. Geniet van livemuziek, modeshows en workshops, terwijl je op het terras warme chocolademelk of glühwein drinkt. Trek je laarzen aan en struin over de fair op het geasfalteerde terrein, rond het kasteel, de weilanden en de boomgaard. 's Avonds verlichten duizenden lichtjes de sprookjesachtige sfeer. Honden zijn toegestaan op deze kerstmarkt, mits aangelijnd. Op de camperplaats zijn honden ook welkom.

Deze kerstmarkt vindt plaats op 10, 11 en 12 november.

 

Dé Winterfair

Ontdek het grootste indoor-winterevenement in Nederland, waar je een dag vol gezelligheid en verwennerij beleeft. De Winterfair is de perfecte start van de wintermaanden en de feestdagen. Laat je verwelkomen in de warmte en gezelligheid door sfeervolle decoraties en sprankelende lichtjes. Verken de kraampjes met unieke producten, ambachtelijke lekkernijen en de nieuwste wintermode. Laat je inspireren in het kooktheater door culinaire experts die heerlijke winterse gerechten bereiden. Of doe mee aan creatieve workshops. Of je nu van kunst, handwerk of culinaire creaties houdt, er is voor ieder wat wils.

Deze kerstmarkt is van 24 tot en met 30 november.

Spirit of winter

De 15e editie van Spirit of Winter vindt dit jaar plaats in Paleis Soestdijk. Het evenement duurt vier dagen en biedt een breed scala aan activiteiten. Er zijn tal van stands waar je kunt rondkijken, je kunt ontspannen met een kop koffie in het HofCafé en ondertussen luisteren naar het Dickens-koor. Bovendien kun je genieten van live kookdemonstraties in de HofKeuken, verzorgd door onze chef-kok Dee. Voor de lunch is er de mogelijkheid om te kiezen voor een formele lunch; dit alles met uitzicht op het verlichte Paleis Soestdijk.

Te bezoeken van 16 tot en met 19 november.

 

Kerstmarkt in Haarlem

Van 8 tot en met 10 december wordt de binnenstad van Haarlem omgetoverd tot een groot kerstfeest. Veel winkels in de binnenstad zijn geopend, dus je kunt hier zeker terecht voor al je kerstinkopen. Terwijl je een zak oliebollen in de hand hebt, kun je door de prachtig verlichte stad wandelen. Vergeet tijdens je bezoek aan de Haarlemse kerstmarkt ook niet om even langs de Botermarkt te gaan en te genieten van een van de typische Nederlandse gerechten: een verse, warme Hollandse erwtensoep.

Van 8 tot en met 10 december.

 

Zweedse Kerstmarkt, Groningen

De Zweedse Kerstmarkt, gehouden in een oude suikerfabriek, biedt originele en duurzame cadeau-opties. De producten en lekkernijen zijn Scandinavisch en variëren van Zweedse broodtaart tot Noorse zalm op een broodje. Daarnaast vind je er biologische zeepjes, wollen kleden, snoepjes en bloemen uit Zweden. Het is een bijzondere locatie om te verkennen.

De kerstmarkt is gepland voor 9 en 10 december, 10 tot 17 uur.

 

Noorse Kerstmarkt, Rotterdam

De Noorse Zeemanskerk in Rotterdam, ook bekend als de Sjømannskirken, staat geheel in het teken van Noorwegen, van de cadeaus tot het eten. Op 10 en 11 december kun je genieten van heerlijk smørbrød en Noorse zoetigheden. Daarnaast zijn er handgemaakte kerstversieringen, wollen kleden en truien te ontdekken.

De datum voor deze kerstmarkt is 18 en 19 november, 10 tot 17 uur.

  • Stadscamping Rotterdam, op 4,1 kilometer, deze locatie is ook makkelijk bereikbaar met het OV, sitecode op Campercontact 22559.