10 tips voor een microavontuur met de camper

Heb jij een mooie camper voor de deur staan, maar ga je er voor je gevoel eigenlijk te weinig mee op pad? Herontdek Nederland dan eens door op microavontuur te gaan. Bij een microavontuur gaat het er niet om hoe lang en ver weg gaat, maar dát je gaat. Ook wanneer je (nog) geen camper hebt kun je op microavontuur. Huur een leuke elektrische camper of ga eens op pad met het rijdende camperhostel. Camperaars Laura en Rick geven je in deze blog leuke, laagdrempelige ideeën.

IMG 1154

1. Ga opzoek naar een gratis camperplek in de buurt
Bij een microavontuur gaat het om beleving en ontspanning, maar het moet ook kleinschalig zijn. Zo kan jij low-budget genieten van de natuur of van een mooie stad in de buurt. Via de app Campercontact of website vind je zowel betaalde als gratis camperplekken bij jou in de buurt.

2. Test je camper uit op circuit Zandvoort
Op zoek naar een razendsnel microavontuur? Op het Formule 1 circuit van Zandvoort is het mogelijk om met je eigen auto - en in jouw geval dus camper - te kachelen. Hoe stoer is dat?! Vanaf €40,- kun je al proberen om de beste campertijd neer te zetten. 

3. Stap uit de camper en in de kano
Nederland staat ook wel bekend als waterland. Zo hebben we dijken, grachten en enorm veel rivieren. Als idee voor een mooi microavontuur kun je de camper eens opzijzetten en de kano pakken. Bij jachthaven en camping Kleine Belterwijde kun je overnachten met de camper en een kano of een bootje huren. Deze camping ligt prachtig op de rand van Nationaal Park Weerribben.

4. Huur een elektrische oldtimer camper
Wil je duurzaam microavontuur? Dan kan het huren van een Evan superleuk zijn om Nederland mee te ontdekken. Dit zijn oude Volkswagen T2 camperbusjes die zijn omgebouwd tot elektrische voertuigen. Fossielvrij genieten van dat echte oldtimer gevoel!

5. Ga winters camperen
In de winter gaat de camper vaak op stalling, maar wat nu als jij hem van stalling haalt om te gaan winterkamperen. Veel campings zijn dicht in de winterperiode maar er zijn toch een paar die hun deuren openen voor de doorgewinterde camperaar. Vaak is er een leuke vuurplek zodat je in de avonduren lekker warm kan blijven. En vergeet vooral geen camperkacheltje mee te nemen.

6. Doe een Camperdriving Experience
Heb jij de volledige controle over je camper? Ja? Zeker? Weet je dan ook wat je moet doen wanneer je in niet alledaagse omstandigheden terecht komt? Tijdens de Camperdriving experience leer en ervaar je het allemaal. Goed voor je zelfvertrouwen, en ook nog eens een leuke activiteit.

7. Ga op een camper roadtrip in eigen land
Wil jij Nederland ontdekken of wil jij de grens opzoeken met Duitsland of België? Hoe leuk is het dan om een roadtrip te maken met de camper. Plan tijdens een (lang weekend) jouw eigen camperroute van 2 á 3 dagen met verschillende activiteitenstops en overnachtingspots.

8. Blaas de dust van je camper aan de kust
Nederland is goed voor bijna 50% aan kustlijn met verschillende camperplekken als uitvalsbasis om heerlijk uit te waaien. En je kunt natuurlijk ook veel activiteiten verzinnen voor een geslaagd microavontuur. Denk aan: windsurfen, wandelen, kitesurfen, gocarten of zelfs paragliden.

9. In Nederland op campersafari
Wil jij liever in de camper blijven tijdens jouw microavontuur? Kies dan voor een campersafari in het Safari resort Beekse Bergen. Rij langs de grote verblijven van de dieren zonder de camper te verlaten.

10. Vergeet de fietsen niet
Op microavontuur met de camper is heerlijk, maar een camper is niet zo wendbaar. Het bezoeken van een binnenstad kan soms een behoorlijke opgave zijn. Vergeet daarom je fiets niet als je een weekend weg gaat met de camper. Van heerlijk fietsen over nationaal park de Hoge Veluwe tot een bezoekje aan de binnenstad van Amsterdam.

Bron: Ik wil hiken (op de Veluwe)

Meer microavonturen met de camper
Het enige wat je voor een microavontuur nodig hebt is een open blik en wat creativiteit. Denk lekker out of the box en ga op zoek naar leuke activiteiten rondom de camping of camperplaats. Van boogschieten tot naar een klimbos. Ook aan musea geen gebrek in Nederland of ga aan de wandel met een ecoloog op de Veluwe. Er is een grote verscheidenheid aan dingen te doen en ontdekken in ons eigen kleine landje.