Busleven - Zo bouw je zelf een camper

Door Bobby en Jessica (tekst, video en foto)

Bobby (24) en Jessica (23) bouwen zonder ervaring, maar mét hulp van uitlegvideo’s op Youtube een busje om tot camper. In dit blog stellen ze zich voor.

Hoi! Wij zijn Bobby en Jessica, twee jonge filmmakers met een missie: onze eigen camper bouwen. Sinds september zijn we de trotse eigenaren van een Mercedes 208D uit 1991. Geen stuurbekrachtiging, cruise-control of parkeersensoren, maar wel een oerdegelijk onderstel voor een huis op wielen.

Al ruim een jaar hebben we het plan een camper te bouwen. Avondenlang spendeerden we op Instagram en zochten we op de hashtag #vanlife. Nu de wagen er is wordt er ’s avonds gewerkt en lopen we de rest van de dag de bouwmarkt plat. Daarnaast proberen we het klussen en de ombouw vast te leggen om het zo langzaam te zien groeien. Het resultaat kun je hier volgen!

Liefde op het eerste gezicht

Met deze Mercedes 208D was het liefde op het eerste gezicht. Niet te zwaar, veel raampjes en hoog genoeg om in te staan. De bus was ooit van het Rode Kruis en werd later gebruikt door de voedselbank. Vanwege de milieuzone in Utrecht mochten ze er de binnenstad niet meer mee in en daarom ging de bus in de verkoop.

Opbouw kan beginnen

Als gelukkige nieuwe eigenaren klussen we vrijwel dagelijks om er een mooie camper van te maken. De eerste stap was het verwijderen van het oude interieur en het herstellen van de wagen zelf. De wielkasten waren flink doorgeroest, dus die hebben we opnieuw laten maken. Inmiddels is de bodem weer keihard! Nu kan de opbouw tot een camper dus echt gaan beginnen.