Busleven - Zo bouw je zelf een camper


- Door Bobby en Jessica

Bobby (24) en Jessica (23) bouwen zonder ervaring, maar mét hulp van uitlegvideo’s op Youtube een busje om tot camper. In dit blog stellen ze zich voor.

Hoi! Wij zijn Bobby en Jessica, twee jonge filmmakers met een missie: onze eigen camper bouwen. Sinds september zijn we de trotse eigenaren van een Mercedes 208D uit 1991. Geen stuurbekrachtiging, cruise-control of parkeersensoren, maar wel een oerdegelijk onderstel voor een huis op wielen.

Al ruim een jaar hebben we het plan een camper te bouwen. Avondenlang spendeerden we op Instagram en zochten we op de hashtag #vanlife. Nu de wagen er is wordt er ’s avonds gewerkt en lopen we de rest van de dag de bouwmarkt plat. Daarnaast proberen we het klussen en de ombouw vast te leggen om het zo langzaam te zien groeien. Het resultaat kun je hier volgen!

Liefde op het eerste gezicht

Met deze Mercedes 208D was het liefde op het eerste gezicht. Niet te zwaar, veel raampjes en hoog genoeg om in te staan. De bus was ooit van het Rode Kruis en werd later gebruikt door de voedselbank. Vanwege de milieuzone in Utrecht mochten ze er de binnenstad niet meer mee in en daarom ging de bus in de verkoop.

Opbouw kan beginnen

Als gelukkige nieuwe eigenaren klussen we vrijwel dagelijks om er een mooie camper van te maken. De eerste stap was het verwijderen van het oude interieur en het herstellen van de wagen zelf. De wielkasten waren flink doorgeroest, dus die hebben we opnieuw laten maken. Inmiddels is de bodem weer keihard! Nu kan de opbouw tot een camper dus echt gaan beginnen.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Campertips met de tags: busleven, Mercedes208D, #vanlife.

Reacties


Thanks voor jullie reacties!
@Bart, post jij toevallig onder de naam 'navigator' op camperforum.nl, want in dat geval zijn we hem al tegengekomen. Erg onder de indruk!!
@Ineke, dankje! Echt een klassieker hebben jullie.
@Pieter, we houden het gewicht strak in de gaten, dank voor je tip. En wat betreft de Alpen: we voelen ons gelukkig enorm thuis op de rechterbaan. ;-)
het is leuk om er een te bouwen,heb er zelf al een paar gebouwd, heb ook nog een HY van 1966 waar wij 30 jaar mee hebben rond gereden.
Nu MB Sprinter DHL omgebouwd tot camper, als je wil kun je komen kijken en heel veel tips krijg je ,waar je allemaal op moet letten kost niets. je mag mij ook een mail sturen naar bart.van.eyken@iae.nl of 0653807524.
er kan heel veel verkeerd gaan, en dat is jammer als je er zoveel tijd in heb gestoken. Gr bart .
Hallo Bobby en Jessica, gefeliciteerd en heel veel plezier met de nieuwe aanwinst! Wij zijn ook begonnen met een Citroën HY uit 1975! Zelf ingebouwd en we hebben er 23 jaar vele mooie reizen mee gemaakt! Wens jullie net zoveel plezier toe. Groet Ineke van Hoek
Leuk om te zien, probeer het zo licht mogelijk te maken, het motorvermogen is in Nederland voldoende maar in de Alpen landen is er niets over. Bestel wat asssesoires boeken van bv Reimo, hier staat veel in wat je kunt gebruiken maar tussen de regels door ook veel informatie en tips. Veel succes, Pieter