Busleven - De eerste reis

Door Bobby en Jessica (tekst, video en foto's)

Bobby en Jessica (beiden 24) bouwen zonder ervaring, maar mét hulp van uitlegvideo’s op Youtube een busje om tot camper. In dit blog de vuurdoop: voor het eerst op reis.

Verre bestemmingen

Marokko, Berlijn, Portugal of diep Oost-Europa in? Nu de bus eindelijk af is kunnen we gaan dromen van verre bestemmingen. Maar voor de eerste reis blijven we nuchter en gaan we op pad in eigen land. Wel zo handig, want als we lekkage of pech hebben, kunnen we dit snel oplossen.

Campercontact

We vertrekken richting de camperplaats in Oirschot. Daar hebben we goede recensies over gelezen op de Campercontact app. Het blijkt inderdaad een prachtige plek met veel natuur. Alleen al de reis geeft een ultiem vakantiegevoel.

Busleven Picknicken Website

Vuurdoop

Bij het openzetten van de kraan komt het eerste mankement naar voren: we hebben lekkage! Blijkbaar is de slang los komen te zitten door het rijden. We beseffen dat een vuurdoop in eigen land wel zo verstandig was. De volgende dag staan we in de bouwmarkt voor een nieuwe bus kit en is het probleem snel opgelost. Gelukkig blijkt dit het enige mankement. De rest van de trip blijven we ons verbazen over de luxe die een camperbusje biedt. Altijd een dak boven je hoofd, geen nattigheid met een tent: dit is echt top! Ook zijn we blij dat we zoveel kasten hebben, al die bergruimte maakt het leven een stuk makkelijker.

De eerste nacht in de bus is nog wat onwennig. Bij elke camper die laat aankomt is het even kijken wat ze doen. Maar uiteindelijk hebben we een prima nacht en kunnen we rustig slapen.

Busleven = compleet

De dag erna zakken we verder af naar Thorn. Een plaatsje in Limburg dat bekend staat om z'n witte huisjes. Er is een prima gratis camperplek waar ons busje meteen opvalt tussen de grote witte campers. Een leuk gezicht. Overdag staan we op het recreatieterrein bij het meer, dat werkt ideaal. Het camperleven voelt tot dus ver enorm relaxed. We doen steeds rustig aan, picknicken een beetje en maken plannen terwijl we op pad zijn. Het viel ons vooral op dat je vanaf het moment dat je wegrijdt al ‘op vakantie’ bent.

We kijken er erg naar uit om later in het jaar verder te reizen. Ook willen we graag nog een opblaasbaar sup-board kopen zodat we overal een beetje kunnen suppen en surfen. Een  barbecue met zon erbij en dan is ons busleven helemaal compleet!