Weet wat je weegt

Let op: In verband met het coronavirus zal de ‘Weet wat je weegt’ campagne 2020 vooralsnog geen doorgang vinden en zijn de geplande weegdagen geannuleerd.

campagne weetwatjeweegtJe bent er klaar voor. De camper is ingepakt en je staat op het punt de wijde wereld in te trekken. Weet jij wat jouw camper weegt? En dan hebben we het niet over het getal dat op het kentekenbewijs staat, maar het gewicht inclusief de complete vakantiebelading, waar je nu mee op pad gaat.

Uit onderzoek van de NKC blijkt dat veel camperaars niet weten wat de camper weegt waarmee ze op reis gaan. Terwijl dit wel degelijk belangrijk is. Niet alleen omdat je met overbeladen een boete riskeert, maar bovenal omdat het onveilig kan zijn. En wist je dat camperverzekeraars schade niet altijd hoeven te dekken wanneer er sprake is van overbeladen? 

Zorg dus dat je altijd bewust bent van je gewicht zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Op deze pagina kom je alles te weten over het gewicht van je camper, waar je verder terecht kunt om je camper te laten wegen en wat je kan doen om af te vallen. De NKC organiseert in het voorjaar van 2020 verschillende weegmomenten verspreid door het land waar je jouw camper kosteloos kunt komen wegen. Wanneer de data en locaties bekend zijn, vind je ze op deze pagina.