Tussenstop in Mariënheem

De nieuwe camperplaats ‘De Heemse Weide’ met alle benodigde faciliteiten ligt in het Sallandse dorp Mariënheem, gemeente Raalte. Naast 24 ruime plekken voor campers zijn er ook twee boerderijkamers aanwezig. Op fietsafstand liggen enkele interessante uiteenlopende bezienswaardigheden. 

Beeldentuin Mariënheem

In deze drie hectare parkachtige tuin zijn fraaie uitzichten op waterpartijen, romantische prieeltjes, verrassende doorkijkjes en op grote en kleine beelden van verschillende kunstenaars. De toegang is inclusief een kopje koffie/thee op één van de terrassen om nog even na te genieten van alle indrukken.

The American Motorcycle Museum

In het gezellige stadje Raalte staat een bijzonder museum van Max en Ans Middelbosch met een unieke collectie Amerikaanse motorfietsen. De collectie geeft een goed overzicht van de Amerikaanse motorfiets geschiedenis van begin 1900 tot de jaren ’80 en herbergt o.a. prachtige Harleys en motoren uit de privéverzameling van de Sjah van Perzië.

De Palthetoren

Op het landgoed Sprengenberg in Haarle staat deze bijzondere Palthetoren. In eerste instantie bouwde men een achthoekige theekoepel, die werd gebruikt tijdens de jachtpartijen. Vijf jaar later besloot de familie Van Wulfften Palthe, een gefortuneerde textielfabrikant uit Twente, een groter huis te bouwen met twee zijgebouwen en een hoge toren waarin een sterrenkijker werd geplaatst.