Tussenstop in Giesbeek

Ingesloten door een dode arm van de IJssel ontstond bij Giesbeek het recreatiegebied Rhederlaag. Achter Jachthaven ’t Eiland ligt de gelijknamige camperplaats, prachtig gelegen aan het water. Ideaal als startpunt voor fietstochten langs de rivier, maar ook de recreatieplas lonkt met prachtige stranden. 

Tip 1: De korenmolen

De korenmolen De Hoop is gebouwd in 1888 en sindsdien meerdere keren her- en verbouwd. Midden in Giesbeek is de molen ondertussen deels ombouwd door de plaatselijke Spar en restaurant Muldershuus. Er wordt nog koren gemalen voor bakkers in de regio. 

Tip 2: Fietstocht langs de IJssel

Een fietstocht langs de IJssel leidt naar het herdenkingsmonument van Operation Quick Anger, de vergeten slag bij Westervoort en Arnhem, die een belangrijke rol speelde bij de bevrijding van Nederland en altijd in de schaduw stond van Market Garden, de slag om Arnhem. 

 

Tip 3: Jachthaven 't Eiland

De camperaar die aan het water staat, wil wellicht ook eens een bootje huren. Jachthaven ’t Eiland verhuurt onder andere fraaie sloepen, waarmee de recreatieplas met zijn eilandjes te verkennen is. De maximumsnelheid is op de hele plas 9 kilometer per uur, dus de rust blijft behouden. 

 

De sitecode van Jachthaven 't Eiland op Campercontact is 15658.

Tekst en foto's door Sjoerd Cats