Tussenstop in Ootmarsum

Ootmarsum heeft alles: een gezellig stadscentrum met veel winkels en kunstgalerieën en een omgeving waarin het heerlijk fietsen en wandelen is. Prima uitvalsbasis hiervoor is camperplaats De Boskamer met alle voorzieningen. Gelegen in het bos, op fietsafstand van het Twentse stadje.

Tip 1: Historisch centrum

Het authentieke zeventiende-eeuwse centrum her­bergt boetiekjes, winkels en veel kunstenaars met een galerie of een klein museum. Dat van schilder Ton Schul­ten met zijn kleurrijke schil­derijen is een bezoek meer dan waard. Laat je ook met een audiotour rondleiden door het Openluchtmuseum Ootmarsum.

Tip 2: Het Springendal

Richting de Duitse grens wandel je via mooie essen naar het Springendal, ook wel De tuin van Nederland genoemd. Textielbaron Jannink heeft dit voorma­lige landbouwgebied begin vorige eeuw omgetoverd tot een prachtig landgoed. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet, variërend van 4,7 tot 18 kilometer.

Tip 3: De Stiftroute

Fietstocht De Stiftroute van naar keuze 38 of 58 kilo­meter is genoemd naar het middeleeuwse klooster De Stift, dat rijke dames onder­dak en verzorging bood, op voorwaarde dat zij het klooster in hun testament opnamen. De Stift ziet er dan ook rijk en luxe uit. De fietsroute is verkrijgbaar bij de VVV in Ootmarsum.

De sitecode van camperplaats De Boskamer op Campercontact is 74923.

 

Tekst en foto's: Jan Hondelink