Maarten & Judith - We zijn de grens over!

Maarten & Judith, JUST.travelwithus

Maarten en Judith zijn na maanden reizen door Nederland eindelijk de grens over. Ze zitten nu alweer twee weken in Duitsland en het is geweldig. Maar eerlijk gezegd moesten ze ook wel even wennen!


Eerlijkheid gebied ons te zeggen: het was écht wel even wennen de eerste dagen in het buitenland. Ook al waren we al even onderweg in onze camper Freddie, in het buitenland is opeens alles anders. Winkels anders, slecht bereik, wegen anders, mensen anders en taal anders. Dat is uiteraard ook wat we opzochten. Dus het is helemaal niet erg en juist leuk! We moesten alleen wel even wennen. De routine die we in Nederland hadden, moesten we hier in Duitsland even opnieuw vinden.

 

Internet cruciaal

Naast dat wij aan het reizen zijn, zijn wij ook nog gewoon aan het werk. Wij werken beiden online – wij houden ons bezig met contentcreatie op Instagram en Youtube en wij beheren lifestyle platform JUST.thelifestyle – en wij zijn dus afhankelijk van internet. We hebben daarom in Nederland een mifi router gekocht, waar je in het land van bestemming een lokale simkaart in kunt stoppen, zodat je overal 4G hebt. Klinkt in theorie ideaal. Ware het niet dat in Duitsland veel lokale providers ook belabberd bereik hebben en wij dus af en toe zonder bereik zitten. Niet erg, maar wel iets waar we rekening mee moeten houden en wat dus vooral de eerste paar dagen hier in Duitsland wat aanpassingsvermogen vergde. We gaan zien of dat in Tsjechië beter gaat!

 

Corona

Ook is het aanpassen aan de coronamaatregelen. Elk land gaat daar anders mee om, dus het is bij binnenkomst even oriënteren: wat wordt er van ons verwacht? Uiteraard geldt overal dat je thuis moet blijven als je ziek/verkouden bent, maar de overige maatregelen verschillen enorm. Hier in Duitsland moet je overal binnen in openbare ruimtes (winkels, maar ook restaurants bij binnenkomst, station, supermarkten, enz) een mondkapje op. Op de eerste camping waar wij wilden gaan staan, liep Judith naar binnen om te vragen of er plek was. Toen wilde de campingeigenaar haar niet te woord staan omdat ze geen mondkapje op had. Zo streng zijn ze soms. Ook in de Lidl en Aldi kom je niet binnen zonder mondkapje. Dus wij hebben beiden een mondkapje gekocht (we hadden gelukkig al een paar wegwerpexemplaren bij ons) en hebben die nu standaard in ons zak zitten.

 

Plekken

Tot nu toe zijn we in Freiburg aan de Elbe, in Börgerende, op Rügen en in Berlijn geweest, voordat we in Dresden aankwamen. Het is overal enorm druk met Duitsers die op vakantie zijn in eigen land. We zijn hier nog maar heel weinig Nederlanders tegengekomen, maar dat vinden we niet zo erg haha! Reserveren is op de meeste plekken wel aan te raden, omdat de Duitsers natuurlijk ook de mooie plekjes van hun eigen land aan het ontdekken zijn.


Freiburg aan de Elbe vonden we niet heel bijzonder, maar Börgerende en Rügen daarentegen waren echt prach-tig. En ideaal te bereizen met de camper. En zo mooi om gewoon met je camper (zo goed als) aan het strand te staan, echt fantastisch. De Oostzee is ook veel blauwer en helderder dan de Noordzee, het leek wel alsof we op Bali waren!

Berlijn was ook te gek. We hadden de camper op de parkeerplaats bij Flughafen Tempelhof staan. Daar mag je ook overnachten, het kost 9 euro per 24 uur en zit je met tien minuutjes fietsen in de leuke wijken van Berlijn. Helemaal top!

Camperleven

Het camperleven bevalt ons in ieder geval nog hartstikke goed. Het is echt ons veilige huisje en het is heerlijk om steeds op nieuwe plekken aan te komen, maar je eigen huisje bij je te hebben. De wegen hier in Duitsland zijn goed te doen met onze grote camper gelukkig. En we trainen nog steeds bijna dagelijks. We worden op camperplaatsen en campings af en toe gek aangekeken als we onze dumbbells uit de camper tevoorschijn halen, maar het is heerlijk om elke dag te beginnen met een workout van 20 tot 40 minuutjes. We raden het iedereen aan. En voor de afwisseling zijn we in Rostock, in Berlijn en in Dresden een keertje naar een Crossfit box gegaan. Super leuk om die manier ook locals te spreken.

Morgen reizen we van Dresden iets zuidelijker naar Saksische Schweiz en dan halverwege volgende week door naar Tsjechië. Benieuwd hoe dat dan weer gaat bevallen. Stay tuned voor het vervolg!

Wil je meer van ons zien en horen? Volg ons dan ook op Instagram en Youtube 

Heel veel liefs,

Maarten, Judith en Tommie