Maarten & Judith - Waar gaan we heen?

Maarten & Judith, JUST.travelwithus

Acht weken op reis en ein-de-lijk kunnen we zeggen wanneer we het land uit gaan en vooral ook: waarheen?! We gaan naar Duitsland! Yes!

Maar daarna niet door naar Zweden, zoals in de planning stond. We gaan naar Tsjechië, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië. Een totaal andere planning dan we in eerste instantie in ons hoofd hadden, maar nu we de teleurstelling van ‘niet naar Scandinavië dit jaar’ te boven zijn, worden we ook wel weer heel erg blij van het vooruitzicht van deze prachtige landen.

Waarom niet Scandinavië?

Zoals jullie weten stond Scandinavië op onze planning. Het liefst van april tot en met augustus. We wilden naar Denemarken, Zweden, Finland, Fins Lapland en Noorwegen. Toen corona op de proppen kwam, hadden we nog steeds in gedachten om die kant op te gaan, maar dan wat later.

Helaas is het inmiddels wel duidelijk dat Nederlanders voorlopig nog niet welkom zijn in Denemarken en Noorwegen. In Zweden wel! Maar daar doet Nederland dan weer moeilijk over: er geldt een code oranje, wat betekent dat je verzekering niet alles dekt én dat mocht je corona krijgen of hulp nodig hebben, je het zelf maar moet zien te redden.

Heel eventjes hebben we nog gedacht: we zijn rebelse camperaars, we gaan gewoon naar Zweden! Maar al snel kwam ons verstand om de hoek en kwamen we tot besef dat we Scandinavië beter voor volgend jaar kunnen bewaren. 

Dan kunnen we tenminste hopelijk ook naar Noorwegen, Denemarken en de andere mooie plekken in die omgeving toe.

Nieuw plan

En dus bedachten we dit nieuwe plan. Zuid Europa staat op de planning voor in het najaar/winter, dus voor nu Zuid-Oost Europa! We hebben er heel veel zin in om eindelijk ons kikkerlandje (wat ons positief verrast heeft afgelopen weken) te verlaten.

Route van de afgelopen weken

De vorige blog schreven we nog vanuit Brabant. Inmiddels hebben we na Brabant nog Zeeland, Zuid Holland en Noord-Holland aangetikt en zitten we nu in Friesland.

We stonden op:

  • Camping Duin & Strand – Scharendijke
  • Drive-In Camperpark Ouddorp
  • Camping Hofstede de Twaalfgaarden in Maartensdijk (kort, voor twee familiebezoekjes)
  • Camperplaats Het Groentje in Kolhorn
  • de Afsluitdijk
  • Camping Pasveer in Sneek

In Zeeland hebben we vooral aan de Brouwersdam gestaan. We waren daar met Pinksteren en het was prachtig weer, dus we hadden onze wekker om 04:30u gezet om super vroeg een plekje aan de Brouwersdam te bemachtigen, en dat lukte! Haha wat een bizarre mensen zijn wij camperaars eigenlijk allemaal he, dat iedereen zo super vroeg op staat voor een plekje. Maar het was het waard. In een lange rits campers stonden we daar, en waar wij eigenlijk niet zo van drukte en veel mensen houden, had je daar op de dam helemaal geen last van. Iedereen zat bij z’n eigen campertje in z’n eigen ‘voortuintje’. Puur genieten

Voor het eerst vrij kamperen!

Onderweg van Noord-Holland (waar we eigenlijk alleen waren voor een bezoekje aan de Ford-dealer voor onderhoud en een bezoekje aan de camperdealer voor een paar kleine reparaties,) reden we over de Afsluitdijk naar Friesland. Op de Afsluitdijk maakten we een stop en besloten we dat we daar wilden overnachten. Dus we zijn bij het kitesurfstrand gaan staan en hebben daar overnacht. Er stond nergens dat het mocht, maar er stond ook nergens dat het niét mocht, haha! We vonden het wel spannend, wij gaan altijd rond 21:30 naar bed en we dachten echt: straks worden we om 23:30 wakker gemaakt door de politie dat we hier weg moeten. Maar dat gebeurde niet, we hebben heerlijk geslapen en de ochtend was magisch. Je voelt je dan zo vrij!

Veel NKC’ers!

We worden steeds meer herkend door NKC’ers! Super leuk. Tot nu toe zijn we sinds we in Limburg vertrokken vijf weken geleden, op elke camping/camperplaats wel herkend. We vinden dat heel leuk en vinden het heel gezellig om een praatje met iedereen te maken, dus kom vooral bij ons langs als je ons ergens ziet staan.

Maandag rijden we de grens over naar Duitsland. We zijn heel benieuwd welke uitdagingen er dan op ons pad gaan komen. In Nederland zijn we inmiddels aardig geroutineerd, maar hier is alles natuurlijk wel nét even makkelijker omdat de taal vertrouwd is, de supermarkten vertrouwd zijn, de wifi werkt, de 4g werkt, enzovoort, enzovoort. Dus volgende blog horen jullie hoe het ons vergaat in Duitsland. Stay tuned!

Wil je meer van ons zien en horen? Volg ons dan ook op Instagram en Youtube J

Heel veel liefs,

Maarten, Judith en Tommie