Maarten & Judith - Ons reisplan (in deze rare tijd)

Maarten & Judith, JUST.travelwithus

Gezondheidsgoeroes Maarten (31) en Judith (32) hebben alles in Nederland opgezegd om met een camper Europa te verkennen. Eind april vertrekken ze voor onbepaalde tijd, maar wat als corona je noodzaakt plannen te veranderen? Ga de komende maanden met ze mee op avontuur!

26 april 2019, Rotterdam

J: ‘Als we ooit nog op reis willen, vind ik dat we dat nu moeten gaan plannen. Ik wil een datum.’
M: ‘Ja, maar Ju, jij wilt met een auto met daktent door Mongolië trekken en ik zie niet voor me hoe we dat gaan realiseren ooit. Ook niet nu we net ons online bedrijf gelanceerd hebben en we Tommie hebben.’
J: ‘Hmm, oké. Maar ik hoef niet perse met de daktent door Mongolië. Jij wil toch ook graag reizen?’
M: ‘Ja zeker! We kunnen ook met een camper door Europa gaan reizen? Ik zeg maar iets geks.’
J: ‘DAT IS EEN GOED IDEE!!!’
M: ‘Ja toch?!’
J: ‘Jaaaa, dan blijven we binnen Europa, er is nog zoooveel moois te ontdekken binnen Europa. Dat is handig met Tommie en qua werk.’
M: ‘Laten we dat doen. Oké, laten we gewoon zeggen: het is nu 26 april 2019, over een jaar rijden we in onze camper het land uit.’
J: ‘Deal!’
M: ‘Deal.’

Wie zijn wij?

Wij zijn Maarten (31), Judith (32) en beagle Tommie (2). Tot eind februari waren we woonachtig in Rotterdam en we houden ons in het dagelijks leven bezig met (online) ondernemen, veel sporten, wandelen met Tommie en genieten van het leven. Tot 1 januari 2020 was Maarten werkzaam als Crossfit Coach in een CrossFit box, maar met het reisplan in aantocht heeft hij die baan opgezegd. Judith heeft een eigen onderneming, waarover je op www.junoordzij.com meer informatie kunt vinden. En tot slot hebben wij samen een eigen online platform: www.justthelifestyle.nl. Middels dit platform willen wij zoveel mogelijk mensen laten inzien dat een mentaal en fysiek fitte levensstijl binnen handbereik ligt en je levensgeluk vergroot. We schrijven blogs, verkopen e-books, bieden coaching en organiseren events om anderen te helpen mentaal en fysiek fit en in balans te zijn. Dit zal tijdens onze reis dan ook heel belangrijk zijn: fit zijn en blijven!

Onze mindset heeft ons gebracht waar wij nu staan. Wij denken in mogelijkheden in plaats van belemmeringen. Dit is niet altijd zo geweest, we hebben beiden een periode gekend waarin we niet gelukkig waren en niet goed wisten wat we met ons leven aan moesten. Er was gedragsverandering en een mindset-change voor nodig om weer gelukkig in het leven te staan. Dat is gelukt. En die mindset heeft ons ook gedreven tot de beslissing met de camper op avontuur te gaan.

Status op 18 maart, vanuit een tijdelijk huisje in Gouda

Over 5 weken, op 25 april 2020, willen wij er vandoor gaan. Het zaadje wat we vorig jaar april hebben gepland, is inmiddels uitgegroeid tot een concreet plan: voor onbepaalde tijd door Europa reizen als digital nomads. We hebben een camper aangeschaft, we hebben afgelopen vier maanden onze hele inboedel verkocht, onze kledingkast gehalveerd en toen nog een keer gehalveerd, we hebben ons huis opgezegd (1 maart jl. moesten we daar zelfs al uit, dus we vertoeven nu in een tijdelijke woning waar we tot 25 april kunnen blijven) en we hebben de benodigdheden aangeschaft om op 25 april te kunnen vertrekken.

Maar nu is het coronavirus uitgebroken. Wat eerst nog een ver van ons bed show leek, is nu een show waar we middenin zitten. We mogen de straat nog net op – met 1,5 meter afstand van anderen – maar daar is eigenlijk alles mee gezegd. Ons hele sociale en economische leven ligt plat. Grenzen worden langzaamaan gesloten en reizen wordt ten zeerste afgeraden.

Wat nu?

Wat nu? Dat is de vraag die iedereen ons stelt en die wij onszelf ook elke dag stellen. Niemand weet hoe de situatie is op 25 april. Er wordt veel gespeculeerd. Het enige wat we 100% zeker weten is dat het coronavirus dan niet opeens de wereld uit is, maar hoe de situatie precies is weet niemand.

En dus gaat onze reis door. Wij gaan per 25 april in onze camper wonen en we gaan op avontuur. We hebben immers geen huis en geen spullen meer en we hebben juist wel een prachtig tiny huis op wielen, waar we van willen genieten. Hoogstwaarschijnlijk staan we de eerste periode op een camping in NL, wachtende totdat het veilig en verstandig is om de grens over te gaan. Maar ook dit plan kan uiteraard nog veranderen, we volgen de ontwikkelingen uiteraard op de voet. 

Freddie

Freddie is onze camper. Hij dateert uit april 2017 en is dus nu drie jaar oud. Toen we besloten een camper te kopen, constateerden we dat we eigenlijk drie opties hadden:

  1. Een oud volkswagenbusje (of busje van ander merk)
  2. Een tweedehands camper van zo’n 15 a 20 jaar oud
  3. Een redelijk nieuwe camper van max 5 jaar oud.

De keuze was snel gemaakt. We houden namelijk niet van klussen, we willen graag een beetje leefruimte hebben, we willen in de camper kunnen werken aan ons online bedrijf, we houden van een garantie (for what it’s worth) en we willen het liefst niet in Duitsland al langs de weg staan met pech. Je begrijpt; de keuze viel op optie drie. Diep in de buidel getast, maar dan heb je (hopelijk) ook wat.

We zijn vanaf nu maandelijks te volgen

We gaan jullie komende maanden meenemen in ons hele avontuur. Van de voorbereiding (aanschaf camper, herinrichting camper, administratieve zaken die geregeld moeten worden en alle andere voorpret/voorstress), tot aan het daadwerkelijke moment van vertrek (wat nemen we allemaal mee?!) en gedurende de reis. Ook houden we jullie uiteraard op de hoogte van onze beslissingen en overwegingen gedurende deze coronacrisis.

Overigens hebben wij beiden geen camperervaring en zijn te beschouwen als campernitwits. Dus jullie zullen ook uitvoerig kunnen lezen waar we tegenaan gaan lopen als campernitwits. Wat valt tegen? Wat valt mee? Waar is het prachtig? Waar niet? We gaan alles met jullie delen, dus blijf ons vooral volgen hier op de website van NKC en als je nog meer wilt zien volg ons dan ook op Instagram en Youtube.

Groetjes,
Maarten en Judith

@maarten.degroot
@junoordzij
@tommiethebeagle