Maarten & Judith - Gaan we nog wel weg?

Maarten & Judith, JUST.travelwithus

Maarten (31) en Judith (32) hebben alles in Nederland opgezegd om met een camper Europa te verkennen. De datum van hun geplande vertrek komt steeds dichter bij... Wat als corona je noodzaakt plannen te veranderen en bij te stellen? Ga de komende maanden met ze mee op avontuur!

Lieve allemaal,

Daar zijn we weer! De vorige blog dateert pas van twee weken geleden, maar aangezien er nu door de coronacrisis zoveel gebeurt, leek het ons goed om weer een update over onze geplande camperreis te posten.

1 april 2020 - gaan we nog?

Er was weer een persconferentie, waarin Rutte vertelde dat de maatregelen wat betreft de scholen, horeca en 1,5 meter afstand tot minstens 28 april blijven gelden. Ook drukte hij een ieder op het hart om niet te gaan reizen door het land. Ook zei hij dat na 28 april lang nog niet alles normaal wordt (iets wat wij interpreteren als: waarschijnlijk zullen de maatregelen weer verlengd worden).

We krijgen veel de vraag of onze camperreis wel doorgaat. Het antwoord is en blijft JA. Ja, het avontuur gaat door. Dat wil niet zeggen dat wij dus vanaf 25 april door Europa gaan reizen met de camper. Dat kan niet, dat mag niet en dat is heel onverstandig. Het wil ook niét zeggen dat wij met de camper door Nederland gaan reizen. Dat kan wel, maar dat wordt door Rutte & het RIVM ten zeerste afgeraden en is ook gewoon heel onverstandig. Dus dat willen we ook niet.

Het wil wel zeggen, dat wij nog steeds heel graag op 25 april aan ons avontuur beginnen. En daarmee bedoel ik: dat we vanaf 25 april in de camper wonen. Op een vaste plek, hopelijk ergens op een camping/camperplaats. We zullen ons niet verplaatsen verder met de camper, maar we willen zo dólgraag al in ons tiny house op wielen, Freddie, wonen. We zitten nu in een tijdelijk huisje waar we 25 april uit moeten en we kunnen niet wachten ons eigen tiny huisje te betrekken. Ook al is het anders dan we ons hadden voorgesteld, we kijken er enorm naar uit.

Restylen

Freddie staat nu trouwens bij de stoffeerder in Middelburg. Daar hebben we ‘m een maandje geleden heengebracht. Zoals we in de eerste blog vertelden, hebben we bij het aanschaffen van Freddie besloten om ‘m – ondanks dat ie in hele goede staat was – wel een beetje te restylen. We gaan er immers in wonen, dus het moet wel voelen als je eigen plek. De kastjes worden allemaal in een andere kleur gewrapt, de stoelen en bankjes worden opnieuw gestoffeerd en er komen nieuwe gordijnen in.

Zo zag de binnenkant van de camper eruit voordat ie naar de wrapper en de stoffeerder ging.

Uiteraard zullen we het eindresultaat ook met jullie delen! De buitenkant kunnen we trouwens al wel delen (zie onder), daar hebben we ons logo op laten drukken!

Tot slot

Voordat we echt op reis gaan, moeten we nog wel een aantal dingen regelen. Dingen die praktisch zijn om mee te nemen op reis, maar ook een reisverzekering bijvoorbeeld. We hebben de camper al verzekerd uiteraard, maar we willen ook een langlopende reisverzekering voor onszelf afsluiten.

Ook voor de inboedel, aangezien we natuurlijk onze blog en vlog apparatuur meenemen. We merken alleen dat we die regel-dingen nu niet willen/kunnen doen, omdat we geen idee hebben wanneer we echt gaan reizen. Ik denk dus dat we eerst in onze camper gaan wonen, in Nederland, en dat we ons dan pas gaan bezig houden met de laatste regeldingetjes. We hopen dat het coronavirus snel in bedwang is… en tot die tijd, pas op de plaats.

We houden jullie op de hoogte! Blijf ons vooral volgen hier op de website van NKC en als je nog meer wilt zien, volg ons dan ook op Instagram en Youtube