Verkiezing Kampeerauto van het jaar 2022

Jaarlijks presenteren camperfabrikanten verbeterde campermodellen. Uit het grote aanbod voor 2022 nomineerde de NKC-vakjury per populaire categorie drie campers voor de titel Kampeerauto van het jaar. Dit zijn de genomineerden voor 2022. Het publiek kon tot 1 november een stem uitbrengen op een van de genomineerde campers.

 

De drie categorieën waarop het publiek kon stemmen, zijn buscampers, halfintegraalcampers en integraalcampers. Bij de categorieën kun je alle genomineerden bekijken.

Caravana

Welke campers de titel in de wacht slepen, wordt bekendgemaakt op 26 januari 2022 op de beurs de Caravana in Leeuwarden.

Vakjury

De vakjury, die bestaat uit de camperjournalisten Steven Durnez van het Belgische magazine Campertijd, freelancer Willem Laros, Jos Mark van Campingtrend en hoofdredacteur Mieke Scharloo van Kampeerauto, heeft per categorie drie campers genomineerd.
De leden van de jury hebben zich daarvoor breed georiënteerd in binnen- en buitenland. Fabrikanten en de Nederlandse dealers konden bovendien aangeven welke modellen volgens hen kanshebbers zijn voor de titel.

Bekijk de video en ontdek welke campers er met de begeerde titel voor 2021 vandoor gingen.