Verkiezing Kampeerauto van het jaar 2021

Jaarlijks presenteren camperfabrikanten verbeterde campermodellen. Uit het grote aanbod voor 2021 heeft de NKC-vakjury per populaire categorie drie campers genomineerd voor de titel Kampeerauto van het jaar. Het publiek kon een stem uitbrengen op een van de genomineerde campers. Welke campers de titel in de wacht hebben gesleept, wordt nu de Caravana in 2021 niet doorgaat op een alternatieve wijze bekendgemaakt in februari.

De drie categorie├źn waarop het publiek kan stemmen, zijn buscampers, halfintegraalcampers en integraalcampers. Andere soorten, zoals liners, alkoven en pick-uptrucks dingen niet mee naar de onderscheiding, omdat ze weinig worden verkocht in Nederland.

Corona

De vakjury bestaat dit jaar uit de freelance camperjournalisten Willem Laros en Jos Mark, Campertijdredacteur Steven Durnez van de Belgische zustervereniging van de NKC en Mieke Scharloo, hoofdredacteur van Kampeerauto. Vanwege corona waren de mogelijkheden beperkt, maar ze hebben zich via online research, online persconferenties en bezoeken aan de fabrikanten breed geori├źnteerd in binnen- en buitenland. Fabrikanten zijn bovendien uitgenodigd aan te geven welke campers volgens hen kanshebbers op de titel zijn en waarom. Uit alle informatie heeft de jury een longlist gedestilleerd, waaruit uiteindelijk de drie genomineerden per categorie zijn geselecteerd. Nu is het woord aan het publiek. Het zijn de gebruikers die met de campers jarenlang op pad gaan en de voor- en nadelen van technische snufjes of bijzondere indelingen misschien wel hetbest op waarde kunnen schatten.