Verkiezing Kampeerauto van het jaar 2021

Jaarlijks presenteren camperfabrikanten verbeterde campermodellen. Uit het grote aanbod voor 2021 heeft de NKC-vakjury per populaire categorie drie campers genomineerd voor de titel Kampeerauto van het jaar. Welke campers de titel in de wacht hebben gesleept, wordt bekendgemaakt op 21 januari 2021, op de Caravana in Leeuwarden.

De drie categorieën waarop het publiek kan stemmen, zijn buscampers, halfintegraalcampers en integraalcampers. Andere soorten, zoals liners, alkoven en pick-uptrucks dingen niet mee naar de onderscheiding, omdat ze weinig worden verkocht in Nederland.

Breng je stem uit!

Het is niet meer mogelijk om je stem uit te brengen.

Gratis lidmaatschap

Onder iedereen die een stem uitbrengt, verloot de NKC 10x een gratis lidmaatschap Basis ter waarde van 59 euro. Winnaars ontvangen hierover persoonlijk bericht. Ben je al lid van de NKC? Geen probleem, dan wordt het verrekend met jouw lidmaatschap in 2021.

Corona

De vakjury bestaat dit jaar uit de freelance camperjournalisten Willem Laros en Jos Mark, Campertijdredacteur Steven Durnez van de Belgische zustervereniging van de NKC en Mieke Scharloo, hoofdredacteur van Kampeerauto. Vanwege corona waren de mogelijkheden beperkt, maar ze hebben zich via online research, online persconferenties en bezoeken aan de fabrikanten breed georiënteerd in binnen- en buitenland. Fabrikanten zijn bovendien uitgenodigd aan te geven welke campers volgens hen kanshebbers op de titel zijn en waarom. Uit alle informatie heeft de jury een longlist gedestilleerd, waaruit uiteindelijk de drie genomineerden per categorie zijn geselecteerd. Nu is het woord aan het publiek. Het zijn de gebruikers die met de campers jarenlang op pad gaan en de voor- en nadelen van technische snufjes of bijzondere indelingen misschien wel hetbest op waarde kunnen schatten.

Geen Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Dit jaar is er helaas geen Kampeer & Caravan Jaarbeurs waar de genomineerde campers te bekijken zijn. Om toch een gefundeerde mening te kunnen vormen, kun camperaars wel terecht in de showrooms van dealers en natuurlijk op de websites van de fabrikanten. Wie de winnaars van de titel Kampeerauto van het jaar zijn, wordt bekendgemaakt op de openingsdag van de Caravana in Leeuwarden, op 21 januari 2021, tijdens een feestelijke bijeenkomst in de stand van de NKC.