Verkiezing Kampeerauto van het jaar 2021

Jaarlijks presenteren camperfabrikanten verbeterde campermodellen. Uit het grote aanbod voor 2021 nomineerde de NKC-vakjury per populaire categorie drie campers voor de titel Kampeerauto van het jaar. Het publiek kon een stem uitbrengen op een van de genomineerde campers. Inmiddels zijn de winnaars bekend. Bekijk de video en ontdek welke campers er met de begeerde titel vandoor zijn gegaan.

De drie categorieën waarop het publiek kon stemmen, waren buscampers, halfintegraalcampers en integraalcampers. Bij de categorieën kun je alle genomineerden nog bekijken.

Corona

De vakjury bestond deze keer uit de freelance camperjournalisten Willem Laros en Jos Mark, Campertijdredacteur Steven Durnez van de Belgische zustervereniging van de NKC en Mieke Scharloo, hoofdredacteur van Kampeerauto. Vanwege corona waren de mogelijkheden beperkt, maar ze hebben zich via online research, online persconferenties en bezoeken aan de fabrikanten breed georiënteerd in binnen- en buitenland. Fabrikanten waren bovendien uitgenodigd aan te geven welke campers volgens hen kanshebbers op de titel waren en waarom. Uit alle informatie destilleerde de jury een longlist, waaruit uiteindelijk de drie genomineerden per categorie werden geselecteerd.