Verkiezing Kampeerauto van het jaar 2022

Jaarlijks presenteren camperfabrikanten verbeterde campermodellen. Uit het grote aanbod voor 2022 nomineerde de NKC-vakjury per populaire categorie drie campers voor de titel Kampeerauto van het jaar. Dit zijn de genomineerden voor 2022. Het publiek kan in de periode 1 oktober - 1 november een stem uitbrengen op een van de genomineerde campers.

 

De drie categorieën waarop het publiek kan stemmen, zijn buscampers, halfintegraalcampers en integraalcampers. Bij de categorieën kun je alle genomineerden bekijken.

Stem en maak kans op een elektrische fiets

Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, die van 6 tot en met 10 oktober wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht, kun je je stem ook uitbrengen in hal B086, stand 11. Tijdens de beurs zijn ook diverse genomineerde modellen te bezichtigen.

Wie stemt, maakt kans op een elektrische fiets, een Clike i-rider, ter waarde van 1.995 euro.

Welke campers de titel in de wacht slepen, wordt bekendgemaakt op 26 januari 2022 op de beurs de Caravana in Leeuwarden.

Vakjury

De vakjury, die bestaat uit de camperjournalisten Steven Durnez van het Belgische magazine Campertijd, freelancer Willem Laros, Jos Mark van Campingtrend en hoofdredacteur Mieke Scharloo van Kampeerauto, heeft per categorie drie campers genomineerd.
De leden van de jury hebben zich daarvoor breed georiënteerd in binnen- en buitenland. Fabrikanten en de Nederlandse dealers konden bovendien aangeven welke modellen volgens hen kanshebbers zijn voor de titel.

Bekijk de video en ontdek welke campers er met de begeerde titel voor 2021 vandoor gingen.