Kampeerauto van het jaar - Categorie halfintegraal 2023

Bekijk de genomineerden van de Kampeerauto van het jaar 2023 in de categorie halfintegraal.

BÜRSTNER Lyseo Gallery TD 689 G

Dit is echt iets nieuws: een halfintegraal met een pop-updak. Vorig jaar al kondigde Bürstner deze innovatieve camper aan. Nu gaat hij nu in twee varianten in productie. Een van de indelingen is de Gallery TD 689 G, met achterin een grote badkamer met separate douche en een kledingkast. Het pop-updak – door Bürstner een tweede woonlaag genoemd – heeft binnen een hoogte van 110 centimeter en is bereikbaar via een vaste trap. In stilstand zijn de wanden van die extra woonlaag in 90 seconden gevuld met perslucht en is de ruimte gebruiksklaar. De oppervlakte is royaal voor een tweepersoonsslaapplek. Het pop-updak is tijdens de reis ingeklapt en elektrisch vergrendeld, zodat de camper de stroomlijn van een halfintegraal heeft. In het interieur vind je de kenmerkende warme Bürstner-uitstraling. De riante keuken is voorzien van een groot werkoppervlak en veel opbergruimte, waaronder een apothekerskast. De compressorkoelkast heeft een inhoud van 138 liter. Een triplex-oven is optioneel. Een tripje tijdens koude maanden is geen probleem met de nieuwe Gallery. De opblaasbare alkoof is uitgebreid getest in een klimaatkamer en winterproof verklaard.

Dit vindt de jury:
• Innovatief
• Veel leef- en slaapruimte
• Gestroomlijnde camper in rijtoestand

Prijs vanaf € 110.030
Rijklaargewicht nog niet bekend
Maximaal gewicht 3.500 kg
Maten (lxbxh) 690 x 230 x 299 cm
Website www.buerstner.com

HYMER Venture S

De Hymer Venture S verlegt grenzen met een nieuw camperconcept. Met veel tromgeroffel presenteerde Hymer hem al op de Caravan Salon in 2019, onder de naam VisonVenture: de halfintegraal van de toekomst. Dat studiemodel, dat samen met BASF werd ontwikkeld, is nu in productie. De vierwielaangedreven halfintegraal op Mercedes Sprinter is op veel vlakken spraakmakend: van het hefdak met opblaasbare geïsoleerde wanden tot het gebruik van duurzame materialen. In de camper heeft Hymer met allerlei slimme oplossingen zoveel mogelijk bewegingsvrijheid gecreëerd. Het grote aantal ramen en het uitklapbare plateau aan de achterzijde garanderen de verbinding met buiten. Het slaaphefdak is te bereiken via een vaste trap waarin opbergruimte en een keuken is geïntegreerd. In de badkamer past alles als een puzzel in elkaar. Door een wand uit te schuiven en de wastafelwand te draaien, tover je een douchecabine tevoorschijn. De Venture S heeft zelfs een werkplek: een van de kastkleppen valt geopend precies over de passagiersstoel en doet zo dienst als werkblad. Verder is de halfintegraal uitgerust met onder meer zonnepanelen, lithiumaccu’s, een waterfilter en dieselverwarming. Hymer doet geen concessies aan het concept om onder de grens van 3.500 kilogram te blijven, waarmee het voor de koper duidelijk is dat een C- of C1 rijbewijs vereist is voor het besturen van deze camper.

Dit vindt de jury:
• Innovatief
• Slimme hoogwaardige inrichting
• Uitklapbaar balkon

Prijs vanaf € 254.390
Rijklaargewicht 3.567 kg
Maximaal gewicht 4.100 kg
Maten (lxbxh) 645 x 216 x 307 cm
Website www.hymer.com

KNAUS Tourer Van 500 MQ

Volkswagen is een van de nieuwe chassisleveranciers  met wie Knaus Tabbert onlangs een overeenkomst is aangegaan. Het resultaat van die samenwerking is de Knaus Tourer Van op een Volkswagen T6, een compacte halfintegraal in twee indelingen. Een daarvan is de opvallende MQ 500. Deze camper heeft een innovatieve badkamer. Door het tweepersoonsdwarsbed achterin
om te bouwen tot een eenpersoonsbed, creëer je veel ruimte voor een royale douchecabine, zo groot dat je er bijna met z’n tweeën in past. Met een paar handelingen is de vouwwand van de
cabine in en uit te klappen. De dinettebank en de draaibare cabinestoelen bieden zitplaats aan vier personen. Een schuifbed boven het zitgedeelte behoort tot de opties. De compressorkoelkast met een inhoud van 90 liter is aan de kopse kant van het keukenblok geplaatst en kan aan twee kanten open. De Tourer Van heeft een FoldXPand-achterwand, waardoor er relatief veel binnenruimte overblijft.

Dit vindt de jury:
• Compact
• Flexibele badkamer
• Veel binnenruimte

Prijs vanaf € 81.417
Rijklaargewicht 2.743 kg
Maximaal gewicht 3.200 kg
Maten (lxbxh) 589 x 220 x 280 cm
Website www.knaus.com

Bekijk de genomineerden in de andere categorieën