Chausson X650: smalle halfintegraal met flexibele laadruimte

Een kleedkamer in een camper? Waarom niet? De Chausson X650 heeft een speciale kleedruimte. Onderweg passen er twee fietsen in.

Met een breedte van 2,10 meter valt de Chausson X650 in de categorie smalle halfintegralen. De 6,36 meter lange nieuweling is de grote broer van de X550, die twee jaar geleden werd geïntroduceerd en 5,99 meter lang is.

De kleedkamer achter in de camper is beter te omschrijven als een multifunctionele laadruimte, het smart dressing room (SDR)-systeem genoemd. Op de plaats van bestemming dient deze ruimte als kleedkamer. Lades en rekken bieden voldoende plek voor het opbergen van kleding en schoenen. Is het tijd om verder te reizen, dan is de kleedruimte omhoog te zetten en is er genoeg plaats voor bijvoorbeeld twee fietsen.

Face-to-face-opstelling

Slapen gebeurt in het elektrisch bedienbare hefbed, dat voor in de camper hangt en 190 bij 140 centimeter is. De banken staan tegenover elkaar in een face-to-face-opstelling. Hier is ook nog een bed voor twee personen van te maken. In de keuken is onder meer een compressorkoelkast van 150 liter te vinden. De badkamer heeft een draaibare wastafelwand die plaats kan maken voor een douchecabine.

De Chausson X650 staat op de Fiat Ducato, met standaard een 140 pk-motor. Chausson presenteert de smalle halfintegraal in de Exclusive Line-uitrusting, met onder meer skyview, een panoramaraam, een traptrede met achtergrondverlichting, een hordeur, mistlichten, lichtmetalen wielen van 16 inch, cruisecontrol, traction+, een dubbele airbag en isofix. Wat de nieuwe Chausson gaat kosten is nog niet bekend.