Rapido vernieuwt halfintegraalserie 6F

De Franse camperbouwer Rapido heeft de halfintegraalserie 6F in een nieuw jasje gestoken en uitgebreid met een vierde indeling: de Rapido 606F op Peugeot.

De make-over geldt voor de hele buitenzijde van de Franse halfintegralen. Uit de C-serie van het merk – die bestaat uit smalle halfintegraalcampers – leent Rapido een gestroomlijnd SkyView-panoramadak. Bijzonder aan dit dakraam van gehard glas is het elektrische verwarmingssysteem dat ervoor zorgt dat het raam bij winterse temperaturen niet kan bevriezen. Rapido pakte verder het front van de 6F-serie aan. De achterzijde is eveneens opnieuw ontworpen en heeft nu een sportief design.

606F

In de 6F-serie waren tot nu toe drie indelingen te vinden: de 7,49 meter lange 666F met enkele bedden, de 686F met een lengte van 7,20 meter en een queensbed, en de 696F, die met een lengte van 7,49 meter en een queensbed een combinatie van de andere twee campers is. Daar komt nu een vierde en totaal andere plattegrond bij: de 606F. Deze indeling is 6,69 meter lang en heeft een face-to-face-zithoek met plaats voor zes personen. Daarboven hangt een elektrisch hefbed van 195 bij 150 tot 130 centimeter. Achterin zijn geen vaste bedden, maar er is een enorme badkamer die zich uitstrekt over de gehele breedte van de camper. De nieuwe indeling heeft verder een ruime keuken met een koelkast van 156 liter.

Wat de Rapido 606F gaat kosten, is nog niet bekend.