Off-road met 4x4-halfintegraal Eura Mobil Xtura

Eura Mobil komt met de nieuwe Eura Mobil Xtura, een vierwielaangedreven halfintegraal op basis van de Mercedes Sprinter, waarmee camperaars dertig dagen zelfvoorzienend op pad moeten kunnen.

De vierwielaandrijving en all terrain-banden maken dat de Xtura zijn mannetje staat op gladde wegen of ruig terrein. De skid plate aan de voorzijde beschermt kwetsbare onderdelen van de camper tegen onregelmatigheden op de weg, zoals keien en boomstronken. Steile weggetjes zijn begaanbaar dankzij de aflopende achterzijde. De ledlampen op het dak zorgen voor enorm veel licht in het donker. Vanwege het maximaal toelaatbare gewicht van 4.100 kilogram is minimaal het C1-rijbewijs vereist.

De Eura Mobil Xtura is uitgerust met Garmin-navigatie die speciaal is ontwikkeld voor hellingen en onverharde wegen. Tot de standaarduitrusting behoort ook een noodoproepsysteem. De Xtura is verder onder meer voorzien van een lithiumaccu van 330 Ah, twee zonnepanelen en een omvormer van 3 kW. Ook de tanks hebben een flinke inhoud. Hiermee is het mogelijk lang zelfvoorzienend te zijn, volgens Eura Mobil op z’n minst dertig dagen. In de winter eropuit trekken is geen probleem. De technische installaties zijn bestand tegen minstens 20 graden vorst.

Vier personen kunnen reizen en slapen in de Xtura, die enkele bedden en een elektrisch hefbed heeft. De keuken is uitgerust met een hybride kookstel met twee gaspitten en een inductiekookplaat. De compressorkoelkast heeft een inhoud van 146 liter.

De Xtura is de eerste 4x4-camper van Eura Mobil. Voor het publiek is de camper voor het eerst te zien op de beurs de CMT in Stuttgart, vanaf 13 januari 2024. Wat de Xtura gaat kosten, is nog niet bekend.