Smalle halfintegraal Pilote Atlas biedt extra’s

Met de nieuwe serie Pilote Atlas brengt de Franse camperbouwer een stoere versie van de compacte en smalle halfintegraal op de markt. Met de Ford Transit Trail als basisvoertuig zijn de Pilote Atlas A660D en A690G klaar voor avontuurlijke reizen.

Keuken

De Pilote Atlas is een jubileumserie ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van de bouwer. De twee smalle halfintegralen volgen op de buscamper A603G, die Pilote in september als eerste introduceerde. Net als deze buscamper staan ook de twee nieuwelingen op de Ford Transit Trail. En dat betekent dat ze iets extra’s hebben: een mechanisch sperdifferentieel. Hiermee zijn ze geschikt voor offroad reizen. Dit mechanisch sperdifferentieel zorgt voor meer grip op onregelmatige wegen.

Stoer front
De Pilote Atlas A660D en A690G hebben een witte opbouw met vlakken in rood en lichtgrijs. De Ford Transit Trail brengt een stoer zwart front met zich mee, met in grote letters de naam Ford op de grille. De campers zijn 2,20 meter breed, wat zeker tien centimeter minder is dan een traditionele halfintegraal. In lengte verschillen de campers iets van elkaar.

De 6,60 meter lange A660D heeft achterin een kleedruimte. Slapen kan in het elektrische hefbed in het woongedeelte. Deze camper heeft twee slaapplaatsen. In de A690G, die een lengte van 6,99 meter heeft, kunnen tot zes mensen overnachten. Standaard heeft deze smalle halfintegraal vier slaapplaatsen. De andere twee zijn optioneel. In het woongedeelte staan de banken tegenover elkaar in een face-to-face-indeling.

Details op CMT
Verdere details over de Pilote Atlas A660D en A690G worden bekendgemaakt op de beurs de CMT in Stuttgart, die deze maand plaatsvindt. Ook is nog niet bekend wat de Pilote gaat kosten.