Compacte integraal van Rapido op komst

Het Franse Rapido gaat een compacte integraalcamper op de markt brengen, die met 2,17 meter aanzienlijk smaller is dan de bestaande integralen van 2,35 meter breed. De nieuweling op Fiat Ducato komt er in twee indelingen.

C55i SALON

De Rapido C86i is 6,99 meter lang en is uitgerust met een queensbed van 140 bij 196 centimeter. Voorin staan de banken tegenover elkaar in de face-to-face-indeling. De keuken heeft een tweepitskookplaat en een compressorkoelkast van 149 liter. De badkamer is met deuren af te sluiten van het slaap- en het leefgedeelte. Hierdoor ontstaat één grote ruimte.

Duo’space-badkamer
Iets korter is de 6,72 meter lange Rapido C55i, die enkele bedden heeft. Van de bedden van 80 bij 199 en 185 centimeter is ook een dwarsbed te maken. In het woongedeelte staat een L-vormige bank die plaats biedt aan vijf personen. Het rechte keukenblok heeft net als de C86i twee gaspitten met een glazen afdekplaat. De compressorkoelkast heeft een inhoud van 140 liter. De zogenoemde Duo'space-badkamer is uitgerust met een wand die kan draaien, waardoor een douchecabine ontstaat. In beide indelingen is de zithoek om te bouwen tot extra slaapplaats. Een hefbed is optioneel.

Nieuw front
Het exterieur van de Rapido C86i en de C55i is wit met grijze vlakken. Voor het front liet Rapido zich inspireren door luxe automerken. De grille heeft een honingraatstructuur met in het midden het Rapido-logo. De twee compacte integraalcampers staan naar verwachting pas volgend najaar in de showroom. Wat ze gaan kosten is nog niet bekend.