Rapido 886F Ultimate Line: complete integraal

De beurs CMT in Stuttgart is voor veel campermerken dé gelegenheid om een nieuw model te presenteren. Rapido blijft niet achter en toont in januari de integraalcamper Rapido 886F met een speciaal Ultimate Line-pakket, waarmee een heel complete camper ontstaat.

De Rapido 886F heeft dezelfde opbouw als de halfintegraal 686F, dus met centraal bed achterin. De 7,20 meter lange camper heeft de Fiat Ducato als basisvoertuig, met een 2,3 liter euro 6d temp dieselmotor met 140 pk. Kopers kunnen kiezen voor een light chassis met een maximaal gewicht van 3.500 kilogram, of heavy chassis waarbij de camper tot 4.400 kilogram mag wegen. Bij deze laatste is een C1-rijbewijs vereist.

Zithoek met loungebanken


De Rapido is uitgevoerd in wit, met meegespoten bumpers, met een striping in grijs en rood. In de zithoek koos Rapido voor een lounge-indeling. De tegenover elkaar geplaatste banken zijn in een handomdraai om te toveren tot vier zitplaatsen in de rijrichting, met gordel. De bovenkastjes in houtdecor hebben een matte afwerking en een verchroomde strip. Boven de zithoek hangt een hefbed.

In de keuken combineert Rapido het houtdecor van de bovenkastjes met het hoogglans wit van de onderkastjes. De ruime badkamer in het midden van de camper heeft een dubbele scheidingswand. Het toilet en de wastafel zijn bij elkaar geplaatst. De badkamerkastjes zijn voorzien van spiegeldeurtjes. De douche is tegenover het toilet te vinden. Het queensbed van 150 bij 194 centimeter heeft aan weerszijden kledingkasten. Onder de bovenkastjes zit indirecte verlichting. Een Combi 6 CP Plus van Truma zorgt in de camper voor verwarming.

Vele extra’s


De Ultimate Line-uitvoering biedt veel extra’s, waaronder een achteruitrijcamera met nachtzicht, een Kenwood-multimediastation, DuoControl van Truma, een passagiersairbag, cruisecontrol met begrenzer, diverse assist-systemen, elektrische en te verwarmen buitenspiegels, een verwarmde afvalwatertank en lichtmetalen wielen van 16 inch. De speciale uitvoering is leverbaar vanaf 80.890 euro.