Ingebouwde stofzuiger in Rapido’s jubileumserie 60 Edition

Het is een traditie in camperland: in een jubileumjaar krijgen de meeste campers een feestelijk jasje. Rapido viert in 2021 zijn zestigjarig bestaan en komt daarom met een speciale jubileumserie. Deze serie bestaat uit zes modellen waaronder de integraalcamper Rapido 8096 DF.

De 60 Edition-serie heeft een nieuw ontworpen exterieur met 16 inch lichtmetalen wielen. Het jubileumlogo prijkt bij de ingang van de deur en is verwerkt in de meubelbekleding, die speciaal voor deze serie is ontwikkeld. Net als in de reguliere uitvoering van de Rapido 8096 DF heeft ook deze 60 Edition een open salon-indeling met de banken tegenover elkaar. De drie losse kussens en de indirecte verlichting zorgen voor de huiskamersfeer die Rapido hier graag wil laten terugkomen. De verwarming is weggewerkt in de tafelpoot.

Stofzuiger en huiskamersfeer

Om het jubileum te vieren, stopt Rapido leuke extra’s in de 60 Edition-modellen. Het meest opvallend is toch wel de ingebouwde stofzuiger, die onder de koelkast is verstopt. Optioneel zijn nog diverse accessoires voor deze stofzuiger verkrijgbaar. Ook bijzonder: de stofzuiger heeft aan de voorkant een opening waar vuil met de bezem in kan worden geveegd. Tot de standaarduitrusting van deze Rapido 8096 DF 60 Edition behoort verder onder meer Truma Combi 6 EH-verwarming op gas en elektriciteit en een CP Plus-paneel dat via iNet is te bedienen.

De badkamer – een Raumbad – heeft een make-over gekregen. Hier is gekozen voor een combinatie van hout en moderne materialen als aluminium. Het ruime badkamerkastje heeft twee spiegeldeuren, waar het 60 Edition-logo weer op terugkomt. De douche heeft een zwarte douchebak met een houten vlonder.

Nieuw ontworpen hefbed

Achterin deze integraalcamper staat een riant queensbed meter met een slaapkamermeubel aan het hoofdeinde. Het hefbed boven de cabine is in deze speciale editie helemaal opnieuw ontworpen waardoor het nog meer opgaat in de rest van het interieur.

Door het hoge eigen gewicht van de Rapido 8096 DF 60 Edition blijft in de standaardversie een laadvermogen van 375 kilo over. Een heavy chassis behoort tot de opties, al is hiervoor wel een C-rijbewijs nodig.