Standaard meer luxe in Rapido 8096 Ultimate Line

De integraalcamper Rapido 8096dF is vanaf nu alleen nog maar te koop in de Ultimate Line-uitvoering. Volgens Rapido betekent dit standaard meer luxe.

De Fiat Ducato met AL-KO-chassis dient als basisvoertuig voor de Rapido 8096 Ultimate Line. Onder de kap heeft hij een 2,3 liter Euro 6d-temp motor met 140 pk. Met het standaard light chassis heeft de Rapido een laadvermogen van 375 kilogram, wat erg beperkt is. Een keuze voor het optionele heavy chassis lijkt hierdoor bijna onvermijdelijk. Dit chassis heeft een sterkere motor. Dan is het B-rijbewijs echter niet meer voldoende.

Aan de buitenzijde valt de nieuwe belijning op. De integraal is voorzien van led-dagrijverlichting en lichtmetalen wielen van 16 inch. De dubbele bodem is verwarmd en zowel van binnenuit als van buitenaf bereikbaar. De Truma Combi 6 EH is een hybride systeem, dat zowel op gas, elektrisch of met een combinatie daarvan kan verwarmen. Bediening gaat via het CP PLUS-paneel of – op afstand – via iNet.

Nieuwe meubelstoffering

In het interieur is de afwerking verbeterd en de meubels hebben nieuwe stoffering gekregen. Optioneel zijn nog meer kleuren verkrijgbaar. Het Ultimate Line-logo is op de hoofdsteunen van de cabinestoelen geborduurd. Bij de kasten is er keuze uit een houtdecor of hoogglans wit. 

In de zogenoemde open salon staan de banken tegenover elkaar. Dit schept veel ruimte in het interieur. In de poot van de deelbare tafel is verwarming aangebracht. De indirecte verlichting zorgt tijdens de donkere uurtjes voor sfeer. Nieuw is het geïntegreerde televisiemeubel naast de toegangsdeur. Hierin past een scherm van 32 inch.

Indrukwekkende koelkast

De hoekkeuken heeft een werkblad met laminaatafwerking en ledverlichting. In een paneel rondom het raam zijn de stopcontacten en een kruidenrek weggewerkt. De rvs-kookplaat heeft twee pitten, die een afzonderlijke afdekplaat hebben. De koelkast heeft een indrukwekkende inhoud van 167 liter.

In de grote badkamer zijn de douche en het toilet met wastafel tegenover elkaar te vinden. Dankzij de dubbele afscheiding is hier een Raumbad van te maken. De douche heeft een waterbesparende douchekop.

Queensbed met slaapkamermeubel

Een groot queensbed van 160 bij 196 centimeter domineert de slaapkamer. Dit bed is in hoogte verstelbaar. Het meubel aan het hoofdeinde is voorzien van indirecte verlichting, opbergvakjes, een USB-aansluiting en een 12V-stopcontact. Reisbenodigdheden krijgen een plekje in de opberglade onder het bed. Boven de cabine hangt nog een hefbed. In totaal kunnen vier personen de nacht doorbrengen in de 8096 Ultimate Line. Er zijn even zoveel goedgekeurde zitplaatsen. De wagen is leverbaar vanaf 91.000 euro.