Adria zet nieuwe integraal Supersonic op Mercedes

Groot nieuws van Adria tijdens de persconferentie eind mei: de camperbouwer uit Slovenië presenteert de Adria Supersonic, een serie luxe integraalcampers op Mercedes.

Het merk had al een integraalcamper in het wagenpark: de Sonic op de Fiat Ducato. De Supersonic – de naam zegt het al – is net wat grootser en luxer. Voor de inrichting van deze nieuwe aanwinst staken de ontwerpers hun licht op in de jachtbouw en in de interieurbranche. Ook het exterieur kreeg alle aandacht. De Supersonic heeft een zilveren carrosserie, een chique achterwand, een groot panoramaraam en natuurlijk een grille met de Mercedes-ster. Tegelijk blijft de Adria-look herkenbaar.

Vier indelingen op twee lengtes
Er zijn vier indelingen van de Adria Supersonic, waarvan twee met een lengte van 7,80 meter. De 780 SL heeft enkele bedden en een L-vormige zithoek. Er zijn vier goedgekeurde zitplaatsen en vijf slaapplaatsen. De 780 DC komt met een queensbed, face-to-face-zitbanken en een hefbed. Deze heeft vier zit- en slaapplaatsen. Een flink stuk langer is de 890 LL van 8,90 meter. Het interieur bevat een L-vormig zitgedeelte, een grote badkamer, veel opbergruimte, enkele bedden en een hefbed. Deze indeling heeft vier goedgekeurde zitplaatsen en vijf slaapplaatsen. De 890 LC is eveneens 8,90 meter lang en heeft een queensbed, een hefbed en ook een zithoek in L-opstelling. Hier kunnen vier mensen zitten en slapen.

Alde-verwarming
De Mercedes met AL-KO-chassis heeft onder de kap een Euro-6-tweelitermotor van 150 pk of 170 pk. Er is keuze uit een negentrapsautomaat of een handgeschakelde zesversnellingsbak. Zoals het Mercedes betaamt, is ook deze camper uitgerust met allerhande assistsystemen. De Adria Supersonic is geschikt om het hele jaar mee te reizen. Dat is onder meer te danken aan de Alde-verwarming, de vlakke verwarmde vloer en de geïsoleerde tanks. De 780 is leverbaar vanaf 165.000 euro, de 890 vanaf 175.000 euro.