Vernieuwde Adria Twin Max buscampers op MAN

Adria kiest de MAN TGE als basis voor de nieuwe buscamper Twin Max. Dat is een primeur voor het merk uit Slovenië, want niet eerder bracht Adria een camper op MAN uit. De Adria Twin Max is er met een indeling op 6 meter lengte en twee op 6,84 meter.

De Twin-buscampers van Adria waren tot nu toe verkrijgbaar op de Citroën Jumper en de Fiat Ducato en waren niet langer dan 6,36 meter. Met de MAN TGE komt daar nu verandering in. De 680 SGX en 680 SLB zijn beide 6,84 meter lang.

Draaibare wastafelwand

De SGX is uitgerust met een elektrisch hefbed van 196 bij 165 centimeter. Met het bed in de hoogste positie is er achter in de camper veel ruimte om grote bagage mee te nemen of bijvoorbeeld twee fietsen. De 680 SLB heeft deze mogelijkheid ook dankzij de twee enkele bedden die opklapbaar zijn. De twee lange indelingen van de Adria Twin Max hebben allebei een badkamer met een wastafelwand die kan draaien waardoor een doucheruimte ontstaat. De kortste buscamper van het Twin Max-trio is de 600 SPB. Deze is 6 meter lang en heeft een dwarsbed van 195 bij 145 centimeter.

Het interieur van de buscampers is vernieuwd. Design, innovatie en comfort zijn hierbij de sleutelwoorden. Dankzij de open indeling en het nieuwe panoramadakraam is het interieur ruim en licht. In de camper zijn rondom bovenkastjes te vinden. Adria biedt keuze uit zes verschillende meubelstofferingen.

Voorwielaangedreven

De voorwielaangedreven MAN TGE heeft een tweelitermotor van naar keuze 140 pk of 170 pk. De handgeschakelde zesversnellingsbak is te verruilen voor een automaat met acht versnellingen. De MAN is verder uitgerust met diverse rijhulpsystemen. De functies in de Adria Twin Max zijn te bedienen met Adria’s eigen MACH-app. Dankzij de hoogwaardige isolatie en de Truma dieselverwarming zijn de buscampers geschikt om het hele jaar door mee op pad te gaan. Wat de nieuwe Adria’s gaan kosten, is nog niet bekend.