Nieuwe halfintegraalserie Kabe Novum op Mercedes Sprinter

Bij de nieuwe halfintegraalserie Kabe Novum valt er wat te kiezen: er zijn drie verschillende indelingen en is er keuze uit een light- of een heavy-chassis. Kabe zet de Novum op de Mercedes Sprinter met een 170 pk-motor en een 9G-tronic automaat.

DSC8466

Bij keuze voor het light-chassis voor de 7,5 meter lange Kabe Novum blijft er nog een laadvermogen van 480 kilogram over. Wie kiest voor het heavy-chassis, kan maar liefst 1.250 kilogram meenemen. Wel is bij de toegestane maximummassa van 4.500 kilogram van deze versie een C-rijbewijs verplicht, terwijl bij het lichtere chassis een B-rijbewijs volstaat.

Uitrusting Kabe Novum

Tot de standaarduitrusting van de Novum-serie behoren onder meer verwarming en vloerverwarming van Alde, verwarmde voorstoelen met ergonomische kussens en een lederen stuur plus versnellingspook. Daarnaast is de Mercedes voorzien van het eigen Mercedes MBUX-multimediasysteem, inclusief achteruitrijcamera, diverse rijhulp- en veiligheidssystemen, de semi-automatische cabine-airconditioning Tempmatic en meer functies. In de heavy-uitvoering biedt Kabe nog enkele extra’s, zoals een grotere brandstoftank, een grotere AGM-accu van 130 Ah, een ingebouwde oven en een bank die is uitgerust met armsteunen en een slide-out-functie. Daarnaast heeft Kabe nog een optielijst, met bijvoorbeeld een vijfde zitplaats en een elektrisch hefbed.

De drie indelingen verschillen veel van elkaar. Zo heeft de Novum Kabe 750 LXL een Frans bed en de 750 T enkele bedden in het midden en achterin een badkamer over de volle breedte. En dan is er de 750 LGB. Deze heeft achterin de populaire enkele bedden van 196 bij 78 centimeter, een combi-badkamer aan de passagierszijde, daartegenover de keuken met drie gaspitten en ervoor een riante zithoek. De Kabe Novum is leverbaar vanaf 171.965 euro.