Adria Coral Axess 650 DL nu ook op Fiat

De Coral geldt als een van de bestverkochte camperseries van Adria. Voor seizoen 2022 heeft de camperbouwer uit Slovenië de Axess-uitvoeringen van deze halfintegraal onder handen genomen. Een van de nieuwe indelingen is de Adria Coral Axess 650 DL.

Alle Axess-uitvoeringen van Adria hebben de Citroën Jumper als basis. Voor het nieuwe seizoen komt daar nu de mogelijkheid van de Fiat Ducato bij. De buitenzijde van de Axess-modellen is helemaal vernieuwd. Het front heeft een dynamische look gekregen en aan de achterkant valt de schuin aflopende wand op. Twee grote panoramaramen zorgen binnen voor veel lichtinval. Het sunroof aan de voorzijde kan open. Ook nieuw: de dubbele bodem met een hoogte van 13 centimeter. De grote garage is vanaf beide zijden toegankelijk en voorzien van verlichting en een stroomaansluiting.

Open indeling

De Adria Coral Axess 650 DL is 7,30 meter lang. In het interieur valt de open indeling op. De zitbanken staan tegenover elkaar in de face-to-face-opstelling, waardoor veel ruimte ontstaat. Door de banken om te bouwen tot stoelen, ontstaan er twee goedgekeurde zitplaatsen voor tijdens de reis. De ruime keuken is uitgerust met een driepitsgasstel met afdekplaat en een rvs-spoelbak. De koelkast – met vriesvak – heeft een inhoud van 142 liter.

In de badkamer is de separate douche tegenover het toilet met de wastafel geplaatst. Achter in deze Coral staan twee enkele bedden van 202 bij 73 centimeter en 192 bij 73 centimeter, met daartussen de mogelijkheid voor een derde bed van 178 bij 62 centimeter. De zithoek is ook nog tot bed om te bouwen.

Citroën of Fiat

De Adria Coral Axess 650 DL staat naar keuze op de Citroën Jumper of de Fiat Ducato. Beide basisvoertuigen hebben een 120 pk-motor. Opwaardering naar een grotere motor is mogelijk. De halfintegraal is leverbaar vanaf 75.995 euro.