Laika Kosmo Compact 9: smalle halfintegraal

Kleine straatjes zijn geen probleem voor de Laika Kosmo Compact 9, de vernieuwde versie van de Kosmo Van V9. Deze halfintegraal is slechts 2,14 meter breed en laat zich er moeiteloos doorheen sturen.

De camper heeft een herkenbaar Laika-uiterlijk: wit met een grijze striping. Het dak is gemaakt van hagelbestendiger gfk. De aluminium zijwanden hebben ingelegde ramen met verduistering en hor.

Nieuw interieur

De Laika Kosmo Compact 9 heeft een nieuw ontworpen interieur. Dit oogt luxe, met hoogglans wit, houtdecor en indirecte sfeerverlichting. De zitgroep bestaat uit een dinettebank, twee draaibare cabinestoelen en een tafel met verlenging. Een dakluik van 70 bij 50 centimeter laat daglicht toe.

De badkamer is slim ingericht, met een draaibaar cassettetoilet. Door de wand met de wastafel te draaien, ontstaat ruimte om te douchen. De achterin in de lengterichting geplaatste enkele bedden, waar ook een tweepersoonsbed van te maken is, hebben vernieuwde matrassen en lattenbodems. Aan het hoofdeinde zijn verstelbare leeslampjes te vinden en USB-aansluitingen.

Flink laadvermogen

Met een relatief laag rijklaargewicht van 2.668 kilogram blijft er flink wat laadvermogen over, dat nog toeneemt als de koper kiest voor een heavy-chassis. In dat geval volstaat een B-rijbewijs echter niet meer. De Laika Kosmo Compact 9 is leverbaar vanaf 60.000 euro.