Laika presenteert buscamper Ecovip Campervan 600

Met het op de markt brengen van twee nieuwe modellen in de Ecovip-serie, sluit Laika aan bij de opmars van de buscamper. Een van de nieuwkomers is de Ecovip Campervan 600.

De nieuwe buscamper is 5,99 meter lang en is gebouwd op het Fiat Ducato 33 Light chassis. Hij is verkrijgbaar in vier kleuren: wit, pastelgrijs, aluminiumgrijs en zwart metallic. Natuurlijk komt de kenmerkende zwart-koperkleurige Laika-striping ook bij deze nieuweling terug in het exterieur. Opvallend zijn verder de platte aluminium raamkozijnen. Op de optielijst staan onder meer een Skyview-venster en een slaaphefdak.

Verstelbare bank

In het interieur voert Laika de stijl van de andere Ecovip-campers door. Zo hebben het keukenblad en de tafel een koperen finish. De verstelbare rugleuning van de dinettebank – met isofix-aansluiting – zorgt voor extra comfort. In de camper is verder plaats voor een televisie van 19 inch. Het interieur is voorzien van indirecte verlichting en de leeslampjes hebben geïntegreerde USB-poorten.

De keuken biedt veel opbergruimte. De koelkast heeft standaard een inhoud van 90 liter, een exemplaar van 138 liter behoort tot de opties. In de badkamer van de Ecovip 600 Campervan koos Laika voor een zogeheten Variobad: door de wand met wastafel en spiegel richting het toilet te draaien, ontstaat een doucheruimte.

Veel ramen in slaapgedeelte

Achterin staat overdwars een tweepersoonsbed van 196 bij 150/138 centimeter, dat toegankelijk is via een uitschuifbare trede. Daaronder zit de 65 centimeter hoge garage. De dubbele bodem biedt nog extra opbergruimte, net als de bovenkasten. Het slaapgedeelte heeft drie ramen.

Laika heeft veel aandacht besteed aan de isolatie van de camper. In combinatie met de dubbele bodem en de geïsoleerde en verwarmde tanks maakt dit dat de Ecovip Campervan 600 ook geschikt is om in de winter mee te reizen. De buscamper is leverbaar vanaf 66.990 euro.