Laika breidt Kreosserie uit met sfeervolle integraalcamper

Italiaanse camperbouwer Laika heeft de afgelopen twee jaar de nieuwe integraalcamper Laika Kreos H 5109 ontwikkeld. De camper wordt het nieuwste model in de premium Kreosserie, het vlaggenschip van het merk.

De Laika Kreos H 5109 staat op de Fiat Ducate met een AL-KO-AMC-chassis en heeft een 180 pk-motor. Voor inspiratie hoefde het Toscaanse merk niet ver te zoeken, want in 2021 bracht Laika al de halfintegraal Kreos L 5009 op de markt. Daarvoor werkte Laika samen met het vermaarde autodesignbedrijf GFG van Giorgetto en Fabrizio Giogiaro en de Italiaanse broers ontworpen nu ook de integraalcamper.

Riante bank

Aan de binnenkant laat de integraal veel antraciet, lichtgrijs en houtdecor zien, gecombineerd met witte en zwarte accenten. In het woongedeelte staan een grote L-vormige bank achter de bestuurdersstoel, een lange bank aan de passagierskant en een ronde tafel.


In het midden van de camper is een kleine wellnessruimte gecreëerd. De keuken heeft een ruim werkblad met drie kookpitten en een dubbele spoelbak. Een vaatwasser is optioneel en standaard is een gasoven. De koelkast heeft een inhoud van 153 liter.

De douchecabine heeft een houten design en er hangt zowel een regen- als een handdouche in. De wastafel en het toilet zijn aan de overkant te vinden. De slaapruimte bestaat uit twee bedden van 195 bij 80 centimeter, waarvan één groot bed is te maken. Het elektrisch hefbed in het woongedeelte meet 195 bij 140 centimeter.