Languit slapen in integraalcamper Laika Kosmo H 1409

De Italiaanse camperbouwer Laika presenteert op de beurs de CMT in Stuttgart het laatste model van de vernieuwde Kosmo-serie: de integraalcamper Laika Kosmo H 1409. Daarmee is de serie compleet.

Laika heeft drie camperseries: de Kosmo, de Ecovip en de Kreos. De Kosmo geldt als de instapserie en de Kreos als de meest luxe. Voor seizoen 2024 is de Kosmo flink aangepast. De luxe van de Kreos komt hier voor een deel in terug.

De toonaangevende ontwerpers Giorgetto Giugiaro en zijn zoon Fabrizio Giugiaro zijn met hun autodesignbedrijf GFG Style verantwoordelijk voor het design van de Laika-campers, dus ook voor de Kosmo. Het resultaat is een strakke integraal met een honingraat-grille, buitenspiegels met een Italiaans vlaggetje en vernieuwde ledverlichting aan de achterzijde.

Met de Laika Kosmo H 1409 erbij, bestaat de Kosmo-serie uit twee integraalcampers en drie halfintegralen. De Laika Kosmo H 1409 is de langste van de twee integraalcampers. En dat betekent dat er in deze indeling ruimte is voor bedden van 210 bij 80 en 205 bij 80 centimeter. Ook is er genoeg plek voor een separate douchecabine. Deze bevindt zich aan de bestuurderskant, waar ook de keuken is geplaatst. Aan de overkant staat een koelkast met een inhoud van 140 liter en is de badkamer met toilet en wastafel gesitueerd. In het zitgedeelte bevindt zich een hoekbank en een stoel, gesitueerd rondom een ronde tafel. Een hefbed boven de zitgroep is optioneel.

Het interieur is modern en warm, kenmerkend voor Laika. Donkere panelen en vlakken in hoogglans wit wisselen elkaar af en de indirecte verlichting zorgt voor sfeer. Voor de keuken en de tafel koos Laika voor een Fenix-werkblad, bekend uit de Ecovip-serie. Dit materiaal is bestand tegen krassen en vingerafdrukken.

Basisvoertuig van de Laika Kosmo H 1409 is de Fiat Ducato, met standaard een 140 pk multijet en een handgeschakelde versnellingsbak. Optioneel zijn verschillende pakketten verkrijgbaar om de integraalcamper nog meer aan te kleden, waaronder een multimediapakket en een comfortpakket. De nieuwe integraal is leverbaar vanaf 111.094 euro.