Knaus VAN TI Vansation 650 MEG: ruim van binnen

Door een speciale constructie van de achterwand zegt Knaus in de halfintegraal VAN TI Vansation 650 MEG zo’n 10 centimeter binnenruimte te winnen. Het nieuwe model is daarmee ruimer, zonder dat dit ten koste gaat van de wendbaarheid. Knaus gebruikt de ontstane ruimte onder meer in de slaapkamer, waar de enkele bedden twee meter lang zijn.

In de badkamer schuift de wastafel over het cassettetoilet, waarmee een ruime douche ontstaat. Tussen de badkamer en de bedden is een smalle, hoge garderobekast geplaatst. In de keuken is veel opbergruimte en een koelkast van 142 liter. Het koffieapparaat krijgt een plekje in het speciaal daarvoor ontworpen compartiment naast de toegangsdeur. De extra ruimte in het interieur komt ook de zithoek ten goede. Hier staat een L-vormige bank met daartegenover nog een losse stoel. Er zijn vier goedgekeurde zitplaatsen.

Gasflessen naast elkaar

De gasflessen staan naast elkaar in een makkelijk bereikbare gaskast. De ruime garage onder de bedden is aan beide zijden van de camper te openen. Het dak van de halfintegraal is gemaakt van hagelbestendiger GFK.

De Knaus VAN TI Vansation 650 MEG staat op de Fiat Ducato met 140 pk. In de cockpit heeft de camper onder meer cruisecontrol, ESP, ABS, hill holder en een achteruitrijcamera. De wagen is leverbaar vanaf 69.923 euro.