Benimar Tessoro 463 UP: standaard veel extra

Bijbetalen voor een sterkere motor is niet nodig bij Benimar. De fabrikant uit Spanje rust zijn campers standaard uit met veel extra’s, waaronder een krachtige 170 pk-motor en een zesversnellingsbak. Dat geldt ook voor de halfintegraal Benimar Tessoro 463 UP, die is gebouwd op een Ford Transit.

De Ford is verder standaard voorzien van onder meer twee airbags, cruisecontrol, ABS, ESP, DAB+-radio met bluetooth en 16 inch-wielen. Ook een zonnepaneel op het dak en een Thule-luifel zijn bij de standaardprijs inbegrepen.

Ruime zithoek

Camperaars hebben de ruimte in de Benimar Tessoro 463 UP. Dat is te danken aan de zithoek, die bestaat uit een langsbank en een halve treinzit. Door de deelbare tafel gedeeltelijk in te schuiven, ontstaat een looppad. Deze halfintegraal telt vijf goedgekeurde zitplaatsen. Boven de zithoek hangt een elektrisch hefbed voor twee personen. Van de zitgroep zelf valt ook nog een eenpersoonsbed te maken. Dat brengt het aantal slaapplaatsen op vijf.

De hoekkeuken heeft een driepitskookstel met een glazen afdekplaat. De koel-vriescombinatie aan de overkant heeft een inhoud van 140 liter. De badkamer heeft een separate douche. Met een deur zijn de slaapkamer en het sanitair af te sluiten van het leefgedeelte.

Enkele bedden of tweepersoonsbed

De enkele bedden achterin zijn te bereiken via traptreden die uit het middenkastje komen. Via dit kastje is ook de garage bereikbaar. De enkele bedden van 188 en 190 centimeter lang zijn om te toveren tot een tweepersoonsbed. Benimar Tessoro 463 UP is leverbaar vanaf 74.700 euro.