Smalle halfintegraal Benimar Yrteo heeft veel laadvermogen

De Spaanse camperbouwer Benimar brengt een zesde serie campers op de markt: de Yrteo, twee smalle halfintegralen met een flink laadvermogen.

De andere vijf series van Benimar bestaan uit drie tot zelfs twaalf indelingen. Met de Yrteo zijn de Spanjaarden iets meer bescheiden. Beide voertuigen staan op de Ford Transit met standaard onder meer een 130 pk-motor, enkele veiligheidssystemen en elektrische verwarmbare spiegels. Met een breedte van slechts 2,14 meter is de wagen net iets breder dan een buscamper, maar smaller dan een reguliere halfintegraalcamper.

De twee campers verschillen van elkaar in lengte en bedden. De Y840 is met 5,99 meter de kortste en heeft een dwarsbed. De Y861 is 6,69 meter lang en heeft met die extra 70 centimeter precies genoeg ruimte voor enkele bedden, waarvan ook een tweepersoonsbed in lengterichting is te maken. De garage onder het bed is voorzien van een luik aan elke kant. En er kan flink veel mee in de campers: het laadvermogen is bijna 900 kilogram.

Vario-badkamer

Qua indeling lijken de Benimar Y840 en de Y861 veel op elkaar. Beide campers hebben een vario-badkamer. De wastafelwand kan in z’n geheel over het toilet schuiven, waardoor de douchecabine vrijkomt. De keuken is uitgerust met twee gaspitten, een spoelbak en een 70 liter-compressorkoelkast op de kopse kant.

Ook de zitgroep is in de twee Yrteo-campers nagenoeg gelijk. De dinettebank, een stoel aan de rechterzijde en de draaibare cabinestoelen bieden in totaal vijf zitplaatsen rondom de tafel met bladverlenging. Tegen meerprijs is een bedombouw voor de zitgroep verkrijgbaar. De plaatsen op de dinettebank zijn voorzien van isofix-aansluitingen.

De standaarduitrusting van de Benimar Yrteo-campers is op verschillende manieren uit te breiden. Wie een sterkere motor wenst, kan kiezen voor het Premium-pack, met onder meer een 170 pk-motor en een automaat. Het Optima-pack bestaat onder meer uit een zonnepaneel, ledverlichting voor buiten, een achteruitkijkcamera en een panoramadak dat open kan. De Benimar Yrteo is leverbaar vanaf 89.900 euro.