Camperlocaties in Dalfsen en Nieuwleusen weer geopend

De camperlocaties in Dalfsen en Nieuwleusen zijn weer geopend. De camperplaatsen werden afgelopen februari gesloten omdat de gemeente tot de conclusie was gekomen dat het aanbieden van gratis overnachtingsmogelijkheden mogelijk in strijd is met de Wet markt en overheid.

Het Projectbureau Camperplaatsen van de NKC heeft zich na de sluiting van de locaties ingezet om de camperplaatsen toch te behouden voor de camperaar. “We zijn blij dat de gemeente Dalfsen naar ons heeft geluisterd en besloten heeft de plekken te behouden. Zo hebben we als NKC geadviseerd om de locaties dan tegen betaling aan te bieden”, aldus camperplaatsspecialist Tjerk Hiddes, “Het zijn toch populaire camperlocaties waar vaak veel mensen staan, dicht bij de dorpskernen.”  

De camperaar betaalt nu 8 euro per etmaal inclusief toeristenbelasting. Op de locaties zijn geen voorzieningen aanwezig en de betaling gaat via AanUit.net. Op het bord bij de locatie staat echter niet vermeld welk bedrag moet worden betaald via AanUit.net. Dit ziet de camperaar wel als deze zich aanmeldt bij AanUit.net.

De camperplaats in Dalfsen biedt plaats aan vijf campers, op de locatie in Nieuwleusen kunnen er drie staan.

Parking Stationsweg Dalfsen staat onder sitecode 21373 op Campercontact.com, Parking Nieuwleusen onder sitecode 21388.