NKC geeft gastcollege toerismeopleiding Breda

Een afvaardiging van de NKC heeft vorige week een gastcollege gegeven aan tweedejaars studenten van de Breda University of Applied Sciences (BUas), de academie voor toerisme in Breda.

Digital nomads en vanlifers Bernadet Heimans en Sara van Geloven en Jurrien Veenstra, vrijwilliger Erik Zindel en NKC-medewerkers Jaap van Ravels en Tom Leenstra hebben de studenten bijgepraat over camperplaatsen en de wensen van camperaars voor faciliteiten bij camperplaatsen. Ook de app Campercontact is uitgebreid aan bod gekomen. De bijdragen van Sara en Jurrien en van Bernadet kwamen live uit respectievelijk Portugal en Spanje.

De studenten hebben een opdracht gekregen om een camperplaats bij de stad Breda te ontwikkelen. Het doel van het college is om de studenten achtergrondinformatie te geven over de camperaars, camperplaatsen en tips uit de praktijk. De NKC heeft een prijs uitgeloofd voor het meest innovatieve camperplaatontwerp.

Op het universiteitsterrein stonden drie campers opgesteld die de studenten van binnen en van buiten konden bekijken. De belangstelling was groot.