Benimar Mileo 261: compacte halfintegraal met voldoende leefruimte

Campers met enkele bedden zijn populair in Europa. De Spaanse camperbouwer Benimar speelt in op die groeiende vraag met de Mileo 261, een van de nieuwe modellen in de Mileo-serie.

Benimar Mileo Ext DJI 0267 M261

De Benimar Mileo 261 is 6,99 meter lang en staat op de Fiat Ducato. Deze heeft een een 2.3 liter Euro 6d multijet dieselmotor met 140 pk en zes versnellingen. De buitenkant is volledig gemaakt van hagelbestendiger gfk. De wanden en het dak zijn houtvrij. De achteras heeft een extra grote spoorbreedte, wat de rijstabiliteit ten goede komt. Standaard heeft deze halfintegraal elektrisch bedienbare en verwarmde buitenspiegels en elektrisch bedienbare ramen. De Mileo 261 is verder uitgerust met onder meer ABS + ESP, cruisecontrol, cabine-airco en dubbele airbags. Het stuur is in diepte verstelbaar en voorzien van radiobediening. Boven de cabine hangt een hefbed met een afmeting van 74 x 191 centimeter.

Contrasten in interieur

Ondanks zijn lengte onder de zeven meter biedt deze Spaanse halfintegraal voldoende leefruimte. Het interieur is een mix van licht en donker. De lichte meubelstoffering en witte kastkleppen met chromen handgrepen contrasteren met de donkere wandpanelen. De zithoek bestaat uit een hoekbank, een zijbank en natuurlijk de draaibare cabinestoelen. De tafel heeft een telescopische tafelpoot en is daardoor in verschillende richtingen te draaien. Alle meubels hebben afgeronde hoeken. De Mileo 261 heeft vier goedgekeurde zitplaatsen.

Koken kan op een van de drie gaspitten in de keuken, die verder is uitgerust met een afzuigkap en een gasoven. De 140 liter-koelvriescombinatie heeft een apart flessencompartiment.

Separate douche

In het midden van de camper bevindt zich de ruime badkamer. Deze heeft een raam, een vaste wastafel, een toilet en een separate douchecabine met verschillende opbergmogelijkheden. De twee enkele bedden achterin (170 x 210 centimeter) zijn om te bouwen tot een tweepersoonsbed. Leesspots en led-verlichting omlijsten het hoofdeinde. Onder het bed zijn grote lades te vinden. De ruimte tussen de enkele bedden biedt toegang tot de garage. Deze is royaal bemeten en ook bereikbaar via de twee grote luiken aan de buitenkant.

De Benimar Mileo 261 is in Nederland verkrijgbaar vanaf 77.700 euro.