Veelzijdig expeditievoertuig: Unicat MD56c

De vierwielaangedreven Unicat MD56c is waarschijnlijk de grote droom van iedere man. Deze combinatie van een expeditievoertuig en camper brengt autofabrikant Unicat nieuw op de markt.

De wagen is gebouwd op een vrachtwagenchassis van MAN. Het laadplatform is groot genoeg om een quad of meerdere motoren op te zetten. Het interieur is licht met veel hout. De overlander heeft drie slaapplaatsen, een keuken met vaatwasser, sanitair en veel opbergruimte. Met deze camper kun je wel even onderweg zijn: de Unicat MD56c heeft een brandstoftank van bijna duizend liter. Een grote accu in combinatie met zonnepanelen, omvormer en dynamo zorgen ervoor dat je feitelijk nooit zonder power komt te zitten.

Veel comfort

De wagen is voorzien van de nodige ledverlichting en een ingebouwd gps-systeem. Extra camera’s bieden vanuit de cabine altijd zicht op wat er aan de achterzijde gebeurt. Die cabine is overigens van alle gemakken voorzien. Zo is zowel de bestuurdersstoel als die van de bijrijder verwarmd en is er airco aanwezig om het aangenaam koel te houden.

De muren zijn voorzien van schuimisolatiepanelen, zodat het aangenaam warm blijft in koele gebieden en juist koel in tropische gebieden. De leefruimte is toegankelijk via een 2,36-inch dikke toegangsdeur van glasvezel met een elektrische klamboe. De MD56c wordt standaard geleverd met een airconditioning en de verwarmingspanelen zorgen voor een aangename temperatuur in de koude regio’s. De ramen van de wagen staan garant voor een natuurlijke lichtinval en zijn geïsoleerd, krasbestendig en inbraakwerend.