Laika Kosmo Camper Van 6.3: veel slaapplaatsen

De Italiaanse camperbouwer Laika heeft de serie buscampers onder de naam Kosmo Camper Van aangevuld met de 6.3. Eerder waren er al de 6.1, 6.2 en de 6.4.

De Laika Kosmo Camper Van 6.3 staat standaard op de Fiat Ducato die is uitgerust met een 120 pk-motor en 5,99 meter lang is. De 6.3 onderscheidt zich van z’n Camper Van-familieleden door het hoge dwarsgeplaatste bed helemaal achter in de buscamper. Dit bed meet slechts 175 bij 144 centimeter. Onder het bed is flink wat bergruimte. Het bed is om te bouwen tot eenpersoonsbed, of tot een extra dinette.

De kasten dienen dan als stoelen. Ook is het mogelijk om onder het standaardbed een tweede tweepersoonsbed te plaatsen, van 185 bij 147 centimeter. Verder is de dinette nog om te bouwen tot een eenpersoonsbed, waarmee vijf slaapplaatsen ontstaan.

Vier zitplaatsen

De Laika Kosmo Camper Van 6.3 heeft dieselverwarming. Er zijn vier goedgekeurde zitplaatsen. De keuken is onder meer uitgerust met een 90 liter-koelkast. In de badkamer is een transparant dakluik van 28 bij 28 centimeter te vinden. De wagen is leverbaar vanaf 56.390 euro.