Elektrische Volkswagen T2-camper op komst

Vanaf komende zomer is het mogelijk om een camper op basis van een elektrische Volkswagen T2 te huren. Het nieuwe bedrijf evan laat drie VW-campers ombouwen en hoopt daar deze zomer twee exemplaren van klaar te hebben voor de verhuur, via deelplatform Goboony.

De ombouw gaat binnenkort van start en vindt plaats bij Schilder Electric in Limmen, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het elektrificeren van klassieke auto’s. Tussen de langsbalken van het chassis komt een accupakket en de benzinemotor maakt plaats voor een elektromotor. “We gaan ervan uit dat een actieradius van tweehonderd kilometer haalbaar is”, zegt Erik van Berkel, die het bedrijf samen met zijn oud-studiegenoot Pjotr Sillekens opzette en het startkapitaal vergaarde via crowdfunding.

Op den duur meer campers

Op termijn moet het mogelijk zijn om de accu’s via een snellader op te laden. “Zover zijn we nog niet, maar dat gaat zeker lukken. Dan kun je ’s ochtends gaan rijden en tijdens de lunch het accupakket opladen”, schetst Van Berkel.

Als het project een succes blijkt, willen de initiatiefnemers meer campers ombouwen. “We hebben nu voor dit model gekozen omdat het een bekende bus is die goed in de markt ligt. Maar we willen naar een diverser aanbod, met ook wat grotere modellen.”

Met een huurprijs van 350 euro voor een weekend en 1.000 euro voor een week is de elektrische T2 wel iets duurder dan de benzinevariant, maar daar staat een lagere kilometerprijs tegenover.